Τα gimbals, είναι από τα αξεσουάρ φωτογραφίας που έχουν συναντήσει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, αφού λύνουν μερικά πρακτικά προβλήματα που σχετίζονται με τις σταθερές λήψεις βίντεο και φωτογραφιών που αντιμετωπίζουν κυρίως κάτοχοι smartphone.

Αρχικά οι πρώτες λύσεις διέθεταν ενσωματωμένη κάμερα όπως το DJI Osmo, με το smartphone να παίζει το ρόλο του viewfinder καθώς και του μέσου για την επιλογή όλων των ρυθμίσεων, όμως το υψηλό κόστος έκανε αποτρεπτική την αγορά ενός τέτοιου gadget από τους περισσότερους. Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε αρκετές κυκλοφορίες "συστημάτων gimbal" όπου αντί για ενσωματωμένη κάμερα χρησιμοποιούν το smartphone, κάτι που σημαίνει ότι η ποιότητα των λήψεων έχει άμεση σχέση με το πόσο καλή κάμερα είναι η κάμερα στο smartphone σας.

 

Αν και πάλι το κόστος είναι υψηλό, υπάρχουν μερικές προτάσεις που έχουν ξεχωρίσει αφού συνδυάζουν τις πολύ καλές επιδόσεις και τις μπόλικες ευκολίες με την πολύ καλή τιμή. Μία από αυτές, είναι η λύση της Dobot, που αποτελεί και το αντικείμενο της παρουσίασής μας, το Rigiet gimbal 3-αξόνων. Η Dobot είναι μία εταιρεία με έδρα την Κίνα που έχει παρουσία σε μια ξεχωριστή κατηγορία, αυτή των ρομποτικών βραχιόνων αλλά και στη 3D εκτύπωση με εκπαιδευτικό προορισμό. Έχοντας ξεκινήσει φέτος την πορεία του από το Kickstarter, η Dobot συγκέντρωσε περίπου $700.000 για το gimbal της, σε μία από τις πιο επιτυχημένες εκστρατείες της γνωστής ιστοσελίδας.

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/review/_/gadgetsvarious/dobot-rigiet-review-r948'>[/url]Dobot Rigiet Review

  • Like 1