Mε την ύπαρξη περισσοτέρων του ενός υπολογιστών σε κάθε σπίτι τα τελευταία χρόνια, έχει πια αρχίσει να διαφαίνεται για τους περισσότερους από εμάς η ανάγκη για προσπέλαση των πάσης φύσεως αρχείων μας από ένα κεντρικό σημείο του οικιακού μας δικτύου.

Με αυτό τον τρόπο αρκετοί χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα ταυτόχρονης πρόσβασης. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος για τον οποίο τα NAS ξεκίνησαν εδώ και μερικά χρόνια (και εξακολουθούν) να κερδίζουν έδαφος, καθώς πέρα από την ευελιξία που παρέχουν στους χρήστες, πολλά από αυτά διαθέτουν πλέον και πληθώρα άλλων δυνατοτήτων, όπως για παράδειγμα FTP server, δυνατότητα μεταφόρτωσης torrents και άλλα πολλά.

 

Στη σημερινή μας παρουσίαση θα δούμε τον πρώτο καρπό της συνεργασίας μας με τη Shuttle, το KS10 NAS, μια δικτυακή συσκευή η οποία φιλοδοξεί να κερδίσει τις εντυπώσεις μας προσφέροντας αθόρυβη λειτουργία (δεν διαθέτει ανεμιστήρα), χαμηλή κατανάλωση, WiFi αλλά και διάφορες άλλες λειτουργίες.

 

Το αν τα καταφέρνει θα το εξετάσουμε λίγο παρακάτω, αφού πρώτα δούμε τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και μερικές φωτογραφίες του.

 

Link.png Site: Αναλυτική Παρουσίαση Shuttle KS10 NAS