Τον δρόμο για την πώληση από τους παρόχους ίντερνετ του ιστορικού περιήγησης στο ίντερνετ, καθώς και άλλων και άλλα δεδομένων των πελατών τους, άνοιξε η ψηφοφορία που διεξήχθη την Τρίτη στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Κι αυτό γιατί, με βάση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αποτελούν πλέον παρελθόν οι κανονισμοί που είχε θεσπίσει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τηλεπικοινωνιών (FCC) για την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών του ίντερνετ.

 

Σύμφωνα με αυτούς τους κανονισμούς, οι πάροχοι δεν μπορούσαν να εκμεταλλευθούν οικονομικά τα δεδομένα των συνδρομητών τους, πουλώντας τα σε διαφημιστικές εταιρείες χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή τους. Επίσης, οι ISP ήταν υποχρεωμένοι να προστατεύουν τα δεδομένα από πιθανές παραβιάσεις και να ενημερώνουν τους πελάτες τους στην περίπτωση που τυχόν υπήρχε κάποιο τέτοιο συμβάν.

 

Η τελική απόφαση για την άρση των απαγορεύσεων ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα πρέπει να υπογράψει το σχετικό ψήφισμα. Ωστόσο, κανένας αναλυτής δεν εκτιμά πως μπορεί να υπάρξει κάποια ανατροπή από τον νέο Αμερικανό πρόεδρο, με συνέπεια η έγκριση να θεωρείται τυπική διαδικασία.

 

Link.png Site: TechTimes