Η υπηρεσία μουσικής αναγνώρισης, Shazam, μετά τη συνεργασία της με την Apple για την ενσωμάτωση της στη Siri στο iOS 8, σκοπεύει να δημιουργήσει ακόμα πιο στενές σχέσεις με την εταιρεία με τη κυκλοφορία της νέας της εφαρμογής για Mac.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Mac App Store και εγκαθιστάται ως εφαρμογή στη μπάρα μενού του OS X η οποία τρέχει στο παρασκήνιο και καθώς η μουσική ακούγεται από τα ηχεία του υπολογιστή ή τα ακουστικά, την αναγνωρίζει μέσω μιας απλής ειδοποίησης κρατώντας ιστορικό όλων των τραγουδιών που έχει βρει.

Αν ο χρήστης κάνει κλικ στο τραγούδι, το Shazam εμφανίζει μια σειρά από διαφορετικές πληροφορίες γύρω από αυτό ενώ υπάρχει δυνατότητα προεπισκόπησης η διαμοιρασμού του στα κοινωνικά δίκτυα. Ακόμα ο χρήστης μπορεί να το αγοράσει από το iTunes, να δει τους στίχους ή ακόμα να δει βίντεο βασισμένα σε συσχετισμένα τραγούδια που άλλοι χρήστες αγόρασαν.

 

Όπως αναφέρει στέλεχος της εταιρείας, η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί κυρίως ένα πείραμα το οποίο «θα δούμε πως θα πάει». Πάντως για την ώρα η εταιρεία δε σχεδιάζει την κυκλοφορία αντίστοιχης εφαρμογής για το desktop των Windows.

 

File.png Download: Shazam για Mac

Link.png Site: TechCrunch