Μπορεί οι δυνατότητες της τεχνολογίας τρισδιάστατων εκτυπώσεων να είναι όπως όλοι γνωρίζουμε πολλές και εξαιρετικά εντυπωσιακές, όμως η ιστορία ενός άνδρα ονόματι Jose Delgado, που δημοσιεύθηκε σήμερα ξεπερνάει κατά πολύ ακόμη και τα όρια της πιο ζωηρής φαντασίας.

Ο άνθρωπος αυτός είχε την ατυχία να γεννηθεί χωρίς το αριστερό του χέρι και καθ'όλη τη διάρκεια της ζωής του ήταν αναγκασμένος να υιοθετήσει διάφορες λύσεις έτσι ώστε να μπορέσει να διευκολύνει σε ένα βαθμό τουλάχιστον την καθημερινότητά του.

 

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα (για την ακρίβεια για περισσότερο από ένα χρόνο), χρησιμοποιούσε μια ειδική μυοηλεκτρική συσκευή αξίας 42.000 δολαρίων, η οποία λαμβάνει σήματα από τους μυς του και τα μετατρέπει στις αντίστοιχες κινήσεις, και έτσι απέκτησε τη δυνατότητα να εργαστεί και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του.

 

Ωστόσο ο Jeremy Simon από το 3DUniverse.org αποφάσισε να συναντηθεί με τον Jose και να του κατασκευάσει ένα νέο προσθετικό μέλος (τυπωμένο τρισδιάστατα) με την ονομασία Cyborg Beast, του οποίου μάλιστα το κόστος ανέρχεται στο ιδιαίτερα χαμηλό ποσό των 50 δολαρίων.

 

Παρά το μεγάλο του σκεπτικισμό και τη διστακτικότητά του, ο Jose δέχθηκε να δοκιμάσει την νέα αυτή πρόταση και προς μεγάλη μεγάλη έκπληξη του Jeremy Simon όταν συναντήθηκαν ξανά μετά από λίγο καιρό του είπε πως αυτή είναι σαφώς προτιμότερη από το μοντέλο των 42.000 δολαρίων που χρησιμοποιούσε όλο τον προηγούμενο χρόνο.

 

Πλέον λοιπόν οι άνδρες συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός νέου τρισδιάστατα τυπωμένου χεριού, από ένα ακόμη πιο ανθετικό με την ονομασία Bridge nylon, καθώς το αρχικό ήταν κατασκευασμένο από πλαστικό ABS.

 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

 

 

Link.png Site: 3D Print.com