Μπορεί η NASA να προσπαθεί να βρει τα απαραίτητα εργαλεία για να κατασκευάσει έναν ανελκυστήρα που θα συνδέει το πλανήτη μας με το διάστημα, αλλά η Ιαπωνική εταιρεία Obayashi αποκάλυψε πως μέχρι το 2050 σκοπεύει να έχει φτιάξει ένα πλήρως λειτουργικό ανελκυστήρα διαστήματος.

Σύμφωνα με αναφορές της Australian Broadcasting Corporation, η Obayashi εργάζεται ήδη για τη κατασκευή του ανελκυστήρα, ο οποίος μπορεί να φτάσει μέχρι τα 96.000 χλμ στο διάστημα και θα μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους αλλά και φορτίο με πολύ χαμηλότερο κόστος απ' ότι ένας πύραυλος που θα εκτοξευθεί από τη Γη. Το ταξίδι λέγεται πως θα διαρκεί 7 ημέρες με τελικό προορισμό ένα διαστημικό σταθμό που θα κατασκευαστεί ειδικά για αυτό το σενάριο/σκοπό.

 

Η εταιρεία γνωρίζει πως η κατασκευή ενός ανελκυστήρα διαστήματος δεν είναι κάτι εύκολο, κυρίως γιατί αρκετά από τα υλικά που απαιτούνται δεν είναι διαθέσιμα. Ευελπιστεί όμως πως η ανάπτυξη της νανοτεχνολογίας άνθρακα θα βοηθήσει ώστε το μεγαλεπήβολο σχέδιο να γίνει πραγματικότητα.

 

Link.png Site: Engadget