Η εταιρία Chaotic Moon έχει αναπτύξει προσωρινά τατουάζ, τα οποία σχεδιάζει να αξιοποιήσει με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους. Τα εν λόγω τατουάζ αποκαλούνται «Tech Tats» και διαθέτουν ανάγλυφη υφή μόλις κολληθούν στο δέρμα, εφόσον περιέχουν ηλεκτρονικά εξαρτήματα όπως microcontroller και φωτάκια LED.

Σε συνέντευξή του στο TechCrunch, ο Ben Lamm, CEO της εταιρίας, τα αποκάλεσε το νέο είδος wearable, επισημαίνοντας ότι αποτελούν μια πιο μόνιμη μορφή wearable σε σχέση με τα υπόλοιπα fitness trackers. Παραδείγματος χάρη, μπορούν να ανιχνεύουν εάν ο χρήστης είναι αγχωμένος, να παρακολουθούν τη θερμοκρασία του σώματος, την πίεση του αίματος και τους καρδιακούς παλμούς και, στη συνέχεια, να στέλνουν όλα αυτά τα δεδομένα μέσω της ηλεκτροαγώγιμης μπογιάς τους.

 

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη περισσότερες πιθανές χρήσεις. Αρχικά, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εντοπισμό του παιδιού από τον γονέα σε μέρη με αρκετό κόσμο, καθώς και για πληρωμές με τρόπο παρόμοιο με το Samsung Pay και το Apple Pay. Ο Lamm προσθέτει επίσης ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τον στρατό για την παρακολούθηση της κατάστασης και της τοποθεσίας των στρατιωτών.

 

Όπως και να έχει, προς το παρόν τα «Tech Tats» αποτελούν απλά ένα prototype, όπως άλλωστε και παρόμοια προσωρινά τεχνολογικά τατουάζ που αναπτύσσονται από άλλες εταιρίες. Λόγου χάρη, μια ομάδα του UC San Diego έχει δημιουργήσει τατουάζ που μετατρέπουν τον ιδρώτα σε ηλεκτρισμό, ενώ μια ομάδα επιστημόνων από την Κορέα ετοιμάζει τατουάζ από γραφένιο. Τέλος, η Motorola εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής τατουάζ για τον λαιμό, τα οποία θα ενσωματώνουν μικρόφωνο.

 

 

Link.png Site: Engadget