Εκτός από τη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών, η έκθεση CES αποτελεί και σημείο αναφοράς για την προώθηση καινοτόμων τεχνολογιών, με την Ελλάδα να έχει φέτος την δική της παρουσία στην έκθεση μέσω του συνεργατικού σχηματισμού mi-cluster και συντονιστή τον οργανισμό Corallia.

Με σκοπό τη διευρεύνηση συνεργασιών και φυσικά τη δικτύωση, η ελληνική αποστολή διέθετε τον δικό της χώρο στο κομμάτι της έκθεσης με την ονομασία Eureka Park, στον οποίο παρουσιάστηκαν τεχνολογίες και υπηρεσίες που έχουν αναπτύξει 6 ελληνικές εταιρείες στον τομέα της μικροηλεκτρονικής και του IoT (Internet Of Things).

 

Στα πλαίσια της επίσκεψης μας στον ελληνικό χώρο μπορέσαμε να συνομιλήσουμε με στελέχη τριών εταιρειών της αποστολής και συγκεκριμένα με τον Γιάννη Γιονά, Founding Partner & CCO της Meazon, τον Γιάννη Οικονόμου, Graphics Software/Firmware Engineer της Think Silcon και τον Αλέξη Μανιατόπουλο της Yodiwo.

 

 

Η Meazon μας παρουσιάζει την ήδη βραβευμένη πρόταση της εταιρείας, έναν μετρητή και ελεγκτή κατανάλωσης και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας που αφορά όχι μόνο μεγάλα κτίρια αλλά πλέον και σπίτια, κάνοντας την όλη διαδικασία εξαιρετικά εύκολη ακόμα και για μεγάλες εγκαταστάσεις.

 

CES 2016 - Ελληνική αποστολή

CES 2016 - Ελληνική αποστολή

 

Στη συνέχεια η Think Silicon με έδρα την Πάτρα, σχεδιάζει GPU με την ονομασία Nema, για την αγορά πολύ μικρών συσκευών, κυρίως wearables όπως έξυπνα ρολόγια, δίνοντας τη δυνατότητα εμφάνισης ακόμα και τρισδιάστατων γραφικών με πολύ χαμηλή κατανάλωση ρεύματος. H Think Silicon προχώρησε στην επίδειξη διαφόρων προτάσεων για το χώρο των GPU που προορίζονται για πολύ μικρές συσκευές, μεταξύ των οποίων το μοντέλο Nema p για συσκευές με οθόνη ιντσών από 1.5 έως 6.0 ιντσών και αναλύσεις έως 1024x768.

 

CES 2016 - Ελληνική αποστολή

CES 2016 - Ελληνική αποστολή

 

Τέλος η εταιρεία Yodiwo, συμμετέχει στην CES επιδεικνύοντας το wi-Cloud, μια πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών για IoT, διασυνδέοντας συσκευές που έχουμε στην τοποθεσία μας και οι οποίες έχουν πρόσβαση στο Internet, με άλλες συσκευές ή ακόμα και με υπηρεσίες όπως Facebook, Skype, κ.α. Σύμφωνα με την Yodiwo, η όλη διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και γρήγορη μέσα από επεξηγηματικά γραφικά, θυμίζοντας τη δημιουργία μιας κατασκευής Lego, αυτοματοποιώντας πολλές διαδικασίες με τη δημιουργία υπηρεσιών είτε για το σπίτι είτε σε εταιρικό επίπεδο.

 

CES 2016 - Ελληνική αποστολή

CES 2016 - Ελληνική αποστολή

 

Το ταξίδι της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής δε σταματά στην CES αφού συνεχίζεται με την παρουσία της στο San Francisco και τη Silicon Valley για διάστημα 3 ημερών όπου και θα προστεθούν άλλες 5 εταιρείες, περιλαμβάνοντας επιχειρηματικές συναντήσεις με επενδυτές και υψηλόβαθμα στελέχη κορυφαίων διεθνών επιχειρήσεων στις εγκαταστάσεις του Mind The Bridge. Εκτός από τις παραπάνω εταιρείες, στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν ακόμη οι Centaur Technologies, Qualia, Heliix, Hyperthech, Irida Labs, Prisma Electronics, Sensoraide, Spark works, Wubby, ενώ υπάρχουν εκπρόσωποι του Corallia, της ENEBH και του Enterprise Greece

 

Η αποστολή του insomnia στην CES είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ