Απάντηση στο ερώτημα αν στο φετινό συνέδριο Ι/Ο της Google θα παρουσιαστεί η καινούρια έκδοση Android, έχουμε από τα πλέον επίσημα χείλη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή του Android, Sundar Pichai στο Bloomberg Businessweek, φέτος και για πρώτη φορά στο συνέδριο της Google I/O θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της επόμενης έκδοσης του Android, η ονομασία του οποίου θα ξεκινάει με το γράμμα "L", με πιθανότερες τις λέξεις Lollipop και Lemonhead.

 

Ο Pichai επεσήμανε πως στο συνέδριο θα παρουσιαστούν επίσης το Android Wear και η Android TV, με το πρώτο να έχει ήδη ανακοινωθεί επίσημα χωρίς όμως την επίδειξη προϊόντων που το ενσωματώνουν και το δεύτερο να αποτελεί κοινό μυστικό. Όσον αφορά το φημολογούμενο Google Fit σχολίασε πως «είναι τρελό που οι άνθρωποι επισκέπτονται το γιατρό για να τους μετρήσει την πίεση και τους καρδιακούς ρυθμούς».

 

Τα ερωτηματικά όμως παραμένουν. Συνήθως η Google ανακοίνωνε τη νέα έκδοση του Android μετά το καλοκαίρι και τη προωθούσε άμεσα σε Nexus συσκευές, εικάζεται όμως πως η νέα έκδοση θα βρίσκεται αρχικά σε δοκιμαστικό στάδιο. Τέλος, υπάρχει και το θέμα της ονομασίας, με πιο πιθανό αυτό της επικράτησης του Lollipop, αλλά μπορεί και αυτή τη φορά η Google να διαλέξει την ονομασία ενός επώνυμου προϊόντος όπως με την έκδοση 4.4 KitKat.

 

Σε κάθε περίπτωση όλα τα ερωτήματα θα απαντηθούν σήμερα το απόγευμα στις 7.00μμ όταν και θα ξεκινήσει η επίσημη παρουσίαση της Google η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από το επίσημο κανάλι της εταιρείας στο YouTube.

 

Link.png Site: Gizmodo