Ένα νέο βίντεο της Tesla στο οποίο επιδεικνύει τις δυνατότητες πλήρους αυτόνομης οδήγησης που η εταιρεία ετοιμάζει να προσθέσει στα αυτοκίνητά της από τα τέλη του 2017, μας προετοιμάζει για ένα πολύ ενδιαφέρον μέλλον στο χώρο της αυτοκίνησης.

Το δεύτερο σχετικό βίντεο της Tesla είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρον από το πρώτο που είχε δημοσιεύσει η εταιρεία πριν μερικές ημέρες αφού βλέπουμε ένα Model S να οδηγεί μόνο του ακόμα και σε τοπικούς δρόμους και όχι σε αυτοκινητόδρομους, πάντα όμως με έναν οδηγό πίσω από το τιμόνι για έκτακτες περιπτώσεις. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, το αυτοκίνητο καλείται να αναγνωρίζει διάφορα στοιχεία ενός δρόμου όπως λωρίδες, πινακίδες, φώτα, πεζούς, άλλα αυτοκίνητα αλλά και πολλά διαφορετικά αντικείμενα. Η Tesla έχει προσθέσει στο βίντεο απεικόνιση για το τι ακριβώς βλέπουν οι αισθητήρες και τα ραντάρ του αυτοκινήτου ενώ η διαδρομή δεν είναι απόλυτα επιτυχημένη αφού περίπου στο 1:30 λεπτό, το Model S επιβραδύνει όταν εντοπίζει ανθρώπους να τρέχουν στο πεζοδρόμιο. Ακόμα παραμένει αμφίβολο κατά πόσο η όλη εμπειρία πλήρους αυτόνομης οδήγησης θα επηρεάζεται από δύσκολες καιρικές συνθήκες όπως βροχή και χιόνι.

 

 

Εντυπωσιακό παραμένει το γεγονός το πως το αυτοκίνητο της Tesla αναγνωρίζει το περιβάλλον γύρω του χωρίς ο οδηγός να χρειαστεί να ακουμπήσει ούτε μια φορά το τιμόνι για κάποια διόρθωση. Κερασάκι στην τούρτα και πάλι είναι το τέλος της διαδρομής όπου ο επιβάτης/οδηγός απλά βγαίνει από το αυτοκίνητο, και αυτό με τη σειρά του βρίσκει ελεύθερη θέση και παρκάρει.

 

Link.png Site: Engadget