Μία από τις σημαντικότερες μορφές στο χώρο της τεχνολογίας, έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 74 ετών, από καρδιακή προσβολή.

Αν και οι περισσότεροι δε γνωρίζουν το όνομα Ray Tomlinson, εντούτοις όλοι χρησιμοποιούμε πολλές φορές καθημερινά μία από τις δημιουργίες του, το email η αλλιώς έναν από τους κορυφαίους τρόπους επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων τα τελευταία χρόνια.

 

Ο Tomlinson έστείλε το πρώτο email το 1971 όταν εργαζόταν στην εταιρεία BBN (Bolt, Beranek and Newman) στη Βοστώνη, μία εταιρεία που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ARPANET, της πρώιμης έκδοσης του Internet που γνωρίζουμε όλοι σήμερα. Αν και άλλοι είχαν την ιδέα για αποστολή μηνυμάτων μεταξύ των χρηστών του ARPANET, αυτό που κατάφερε ο Tomlinson είναι η δημιουργία της εντολής SNDMSG που έκανε εφικτή την αποστολή αρχείων mail σε άλλους υπολογιστές. Ήταν η πρώτη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω δικτύου.

 

Η ιστορία θα θυμάται τον Tomlinson και γι' έναν ακόμη λόγο αφού ήταν αυτός που αποφάσισε τη χρήση του συμβόλου @ σε κάθε email διεύθυνση. Το ότι μέχρι τότε, το συγκεκριμένο σύμβολο δεν χρησιμοποιούνταν σχεδόν καθόλου ήταν ένας από τους λόγους που το επέλεξε αλλά κυρίως επειδή «ήταν η μοναδική πρόθεση πάνω στο πληκτρολόγιο».

 

Σύμφωνα με παλαιότερη συνέντευξη του Roy Tomlinson το πρώτο email που στάλθηκε μπορεί να περιείχε απλά τυχαία κομμάτια κειμένου και να χάθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών, όμως το σίγουρο είναι ότι ο ίδιος και η εφεύρεση του θα μείνουν στην ιστορία.

 

Link.png Site: ']Ray Tomlinson - Wikipedia
Link.png Site: http://www.theverge.com/2016/3/6/11168718/ray-tomlinson-dead-inventor-of-email-obituary']TheVerge