Ο Llew Claasen, επικεφαλής του Bitcoin Foundation, προειδοποίησε τους χρήστες να μην επενδύουν στο κρυπτονόμισμα «πέρα από τις οικονομικές τους δυνατότητες».

Έκανε τη σύστασή του στο πλαίσιο ομιλίας σε συνέδριο του TEDGlobal στη Τανζανία, για τις προοπτικές του Bitcoin στην Αφρική.

 

Δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε συμβατικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αναζητώντας έτσι εναλλακτικές λύσεις μέσω των ψηφιακών νομισμάτων. Όπως είπε, το Bitcoin έχει απήχηση στη Νιγηρία, τη Νότια Αφρική και την Κένυα.

 

Πρόσθεσε πως βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε χώρες με μη σταθερές οικονομίες. «Προσφέρει στους πολίτες μία ευκαιρία να προστατεύσουν τις οικονομίες τους από την κατάχρηση της κρατικής εξουσίας και τη νομισματική πολιτική», επισήμανε.

 

«Πολλοί άνθρωποι στη Ζιμπάμπουε ενδιαφέρονται αντιμετωπίζοντάς το ως εναλλακτικό χρηματοδοτικό σύστημα, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει κανόνας, καθώς δεν θέλουμε να θεωρήσουν ότι επιδιώκουμε να υπονομεύσουμε τις οικονομίες», ανέφερε στο BBC.

 

Το Bitcoin πρόσφατα έφτασε σε τιμή ρεκόρ, αγγίζοντας τις 4.500 δολάρια. Ωστόσο, ο Claasen προειδοποίησε τους πολίτες να μην υπερβάλλουν. «Για να είμαι ειλικρινής, το Bitcoin δεν είναι προς το παρόν εξαιρετική μορφή μετρητού. Δεν πρέπει να το σκέφτεται κανείς ως μετρητό, αλλά ως μία ψηφιακή μορφή χρυσού που του επιτρέπει να τηρεί απόσταση ασφαλείας από το υπάρχουν οικονομικό κλίμα».

 

Link.png Site: BBC