Η εταιρεία US Internet που δραστηριοποιείται στην πολιτεία της Minnesota ανακοίνωσε ότι το ερχόμενο καλοκαίρι οι κάτοικοι της Minneapolis θα απολαμβάνουν εκπληκτικές ταχύτητες στο Internet, αφού θα ενεργοποιήσει συνδέσεις 10Gbps.

Η παραπάνω ταχύτητες μπορεί να κάνουν τις υπόλοιπες συνδέσεις να μοιάζουν με... 56K, αλλά το αντίτιμο είναι αρκετά υψηλό και στα $399 τον μήνα. Η US Internet παρόλα αυτά θα προσφέρει και "απλές"συνδέσεις Gigabit με κόστος $65.

Οι υπηρεσίες και οι συνδέσεις υψηλής ταχύτητας αρχικά θα είναι διαθέσιμες μόνο για 30.000 κατοικίες στα δυτικά του διαπολιτειακού αυτοκινητόδρομου, αλλά η εταιρεία έκανε το πρώτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με μετρήσεις, η μέση ταχύτητα Internet στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι περίπου 30Mbps.

Η US Internet αναμένεται να προσφέρει συνδέσεις 10Gbps και σε άλλες περιοχές μέσα στο 2015. Η Google και Verizon έχουν επίσης πραγματοποιήσει δοκιμές στα 10Gbps αλλά καμία εταιρεία παροχής υπηρεσιών Internet δεν έχει προσφέρει τέτοιου είδους συνδέσεις στους πελάτες της έως σήμερα.

 

Η πολιτεία της Minnesota δεν είναι η μόνη που θα λάβει την σχετική αναβάθμιση πάντως, αφού στα ανατολικά της Κοινοπολιτείας του Kentucky τα πράγματα εξελίσσονται με παρόμοιους ρυθμούς. Η επενδυτική εταιρεία Macquarie Capital θα δημιουργήσει ένα "δαχτυλίδι" οπτικών ινών που θα τρέχει ανάμεσα από τις πέντε κομητείες του Kentucky και αναμένεται να προσφέρει ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο Internet σε όλη την Κοινοπολιτεία έως στο 2018.

 

Link.png Site: Engadget