Η σημερινή ημέρα ανήκει στη Yahoo η οποία ανακοίνωσε και επίσημα την εξαγορά του Tumblr για 1.1 δισ. δολάρια και όχι μόνο. Σε προγραμματισμένη παρουσίαση, η Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Marisa Mayer ανακοίνωσε επιπλέον και τον πλήρη ανασχεδιασμό του Flickr.

Το Flickr αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες αποθήκευσης, διαχείρισης και διαμοιρασμού φωτογραφιών αλλά και βίντεο, με τους χρήστες να έχουν ανεβάσει περισσότερες από 8 δισ. φωτογραφίες στην υπηρεσία.

Με σκοπό να κάνει το Flickr «και πάλι φοβερό», η Yahoo προχώρησε σε πλήρη ανασχεδιασμό της υπηρεσίας δίνοντας πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην εμφάνιση των φωτογραφιών σας αλλά και σε ένα σημαντικό δώρο προς κάθε χρήστη. Καταργώντας στην ουσία το συνδρομητικό πακέτο Flickr Pro που ίσχυε μέχρι σήμερα, κάθε μέλος του Flickr έχει στη διάθεση του εντελώς δωρεάν 1 ολόκληρο Terabyte για αποθήκευση των φωτογραφιών του στην πλήρη ή όποια άλλη ανάλυση αυτός επιθυμεί. Το συγκεκριμένο όριο είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από κάθε διαθέσιμη υπηρεσία αποθήκευσης δεδομένων και αντιστοιχεί σε 700.000 φωτογραφίες των 5mp ή 436.000 των 8mp κ.ο.κ

8759506948_57309cb942_z.jpg

 

Για όσους δεν επιθυμούν την εμφάνιση διαφημίσεων, το Flickr προσφέρει τη δυνατότητα αυτή μέσω συνδρομητικού πακέτου με κόστος $49.99 το χρόνο ενώ όσοι θέλουν να διπλασιάσουν το διαθέσιμο χώρο στα 2TB, θα πρέπει να αποχωριστούν $500.

Παράλληλα η Yahoo ανακοίνωσε τη νέα έκδοση της εφαρμογής του Flickr για Android η οποία έχει και αυτή ανασχεδιαστεί πλήρως και επιτρέπει το εύκολο ανέβασμα των φωτογραφιών από το smartphone σας στην υπηρεσία.

 

Link.png Site: flickr.com

Link.png Site: blog.flickr.com

File.png Download: ']Flickr για iPhone | Android | Windows Phone