Εάν είστε φίλος της τέχνης αλλά δεν είχατε ποτέ την ευκαιρία να επισκεφθείτε κάποιο από τα φημισμένα μουσεία του εξωτερικού τότε είναι βέβαιο πως η απόφαση του Metropolitan Museum of Art να δημοσιεύσει σε ψηφιακή μορφή στο διαδίκτυο περίπου 400.000 διασημα έργα θα τύχει της αμέριστης υποστήριξής σας.

Πλέον λοιπόν, οι επισκέπτες της ιστοσελίδας του μουσείου έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν σε πληθώρα εργων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται έργα του Πικάσσο, του Μονέ και άλλων μεγάλων ζωγράφων, γλυπτα των Αζτέκων, αρχαιοελληνικά γλυπτά ή ακόμη και κινεζικά καλλιγραφήματα.

 

H κίνηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς παραδοσιακά τα μουσεία είχα αρνητική άποψη σχετικά με την αναπαραγωγή των έργων τους. Παρότι όμως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο έχει ιδιαίτερα μεγάλη βαρύτητα το γεγονός πως οι εικόνες που έχουν δημοσιευθεί είναι σε μεγάλη ανάλυση που πολλές φορές ξεπερνάει ακόμη και τα 10ΜΡ.

 

Η νέα αυτή δωρέαν ψηφιακή συλλογή απευθύνεται φυσικά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς ή οποιονδήποτε δεν σκοπεύει να τη χρησιμοποιήσει για εμπορική χρήση καθώς σε αυτη την περίπτωση θα πρέπει να ζητηθεί η απαραίτητη άδεια από το μουσείο.

 

Για να περιηγηθείτε στα εκθέματα της εκτενούς συλλογής αρκεί να κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.

 

Link.png Site: Metropolitan Museum

Link.png Site: The Next Web