Στα μέσα του Δεκέμβρη της περασμένης χρονιάς, η Google με μία κίνηση που εξέπληξε πολλούς, εξαγόρασε μία από τις σπουδαιότερες εταιρείες ρομποτικής στον κόσμο, την Boston Dynamics.

Συνολικά, η Google έχει εξαγοράσει 12 εταιρείες που ειδικεύονται στους τομείς της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, ανάμεσα στις οποίες είναι οι Boston Dynamics, Schaft Inc., Industrial Perception, Inc, Redwood Robotics, Meka Robotics, Holomini, Bot & Dolly, DeepMind Technologies, Jetpac, Dark Blue Labs, Vision Factory καθώς και άλλες εταιρείες που αφορούν στον σπιτικό αυτοματισμό (Nest κ.ά).

 

Επιστρέφοντας στην Boston Dynamics, η αμερικάνικη εταιρεία βρίσκεται πίσω από πολύ σημαντικά projects όπως είναι τα Cheetah, Wildcat, Big Dog, Petman και Atlas.

 

H Boston Dynamics συνεργάστηκε με το IHMC για να κάνουν το ρομπότ Atlas να περπατάει καλύτερα και από ότι βλέπουμε έχει σημειώσει σημαντικά βήματα προόδου τελευταία χάρη στον αλγόριθμο ισορροπίας του IHMC (Institute for Human and Machine Cognition). Χάρη στον νέο αλγόριθμο, ο Atlas μπορεί να ρίχνει όλο το βάρος του στο ένα πόδι και να ισορροπεί ενώ παράλληλα πραγματοποιεί κινήσεις με τα άλλα άκρα του.

 

Σημείωση: Όσοι δείτε το δεύτερο video παρακάτω, χαμηλώστε τον ήχο!

 

 

 

Update: Όπως θα είδατε και στα δύο παραπάνω video, o Atlas τροφοδοτείται από εξωτερική πηγή. Οι Boston Dynamics και Google αναμένεται σύντομα να τον εξοπλίσουν με μπαταρίες.

 

Link.png Site: Engadget