Μιλώντας αυτή την εβδομάδα για το μέλλον της Google και για τον τεχνολογικό κόσμο γενικότερα, ο Larry Page, co-founder και CEO της Google έκανε μερικά ενδιαφέροντα σχόλια για τον τρόπο που θα ζούμε και θα εργαζόμαστε στο μέλλον.

Καταρχήν δεν θα εργαζόμαστε κάπου ή πάνω σε κάτι που δεν μας αρέσει. Επιπλέον δεν θα κάνουμε ταπεινές δουλειές, που θα μπορούσαν να κάνουν για παράδειγμα τα ρομπότ. Η Τεχνητή Νοημοσύνη, λέει ο Larry Page, θα αποτελέσει τον κρίσιμο παράγοντα, ανάμεσα στους δύο παράγοντες κλειδιά που θα αλλάξουν τη κοινωνία μας.

 

Ο ένας είναι ότι τα ρομπότ θα πάρουν τη θέση εργατών σε δουλειές που δεν θα ήθελαν να βρίσκονται. Και η δεύτερη μεγάλη αλλαγή θα έρθει με τη σημαντική μείωση στις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων ή και των ακινήτων που θα συμβάλουν στο χαμηλότερο κόστος ζωής. Επομένως ενώ οι άνθρωποι θα αλλάξουν τον τρόπο που εργάζονται, θα διαπιστώσουν ότι τα πράγματα θα έχουν γίνει επίσης πιο προσιτά.

 

Τα παραπάνω προέρχονται από ένα άρθρο των Financial Times, που ο CEO της Google δήλωσε: "Πιστεύω ότι τα πράγματα που θέλεις, για να ζήσεις μία άνετη ζωή, θα γίνουν πολύ, πολύ φθηνότερα". Επίσης τόνισε ότι οι νέες τεχνολογίες θα κάνουν τα πράγματα που αγοράζουμε φθηνότερα και πως θα ζούμε πιο άνετα ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει πραγματικότητα μόλις η Τεχνητή Νοημοσύνη εξελιχθεί σημαντικά και τα ρομπότ θα είναι σε θέση να αναλάβουν αρκετές δουλειές που κάνουν άνθρωποι σήμερα.

 

gallery_286955_1423_81474.jpg

 

Ο Page είπε ότι το 90% των ανθρώπων "δεν θα ήθελαν να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν σήμερα" αν υπήρχε η δυνατότητα να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους. "Η ιδέα ότι όλοι πρέπει να κάνουν δουλικά τη δουλειά τους, και να την κάνουν αναποτελεσματικά μόνο και μόνο για να κρατήσουν τη δουλειά τους, δεν έχει κανένα νόημα για μένα. Δεν μπορεί αυτή να είναι η σωστή απάντηση" είπε ο Page.

 

"Ακόμα και αν υπάρξει μία διαταραχή στις δουλειές των ανθρώπων για ένα μικρό διάστημα, αυτό αναμένεται να εξισορροπηθεί από τη μείωση του κόστους των πραγμάτων που χρειαζόμαστε, το οποίο πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό ζήτημα και δεν το συζητάει κανείς" συμπλήρωσε. "Χάρη στις νέες τεχνολογίες, οι επιχειρήσεις" που θα δημιουργούν αυτά τα πράγματα "θα είναι όχι 10%, αλλά 10 φορές πιο αποτελεσματικές".

 

Link.png Site: SlashGear

Link.png Site: The Financial Times