Η Google ανακοίνωσε ότι το 2017 σκοπεύει να ξεκινήσει το Project Wing. Πρόκειται για μια υπηρεσία η οποία έχει ως στόχο την παράδοση προϊόντων με drones στην πόρτα του καταναλωτή σε λιγότερο από μισή ώρα.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε από τον David Vos, επικεφαλής του Project Wing, έπειτα από επιτυχημένες δοκιμαστικές πτήσεις παράδοσης στην Αυστραλία, που έλαβαν χώρα πριν από μερικούς μήνες. Είναι αρκετές οι εταιρίες που επιθυμούν να υλοποιήσουν το σύστημα παράδοσης προϊόντων με drones, όπως λόγου χάρη το Amazon και το Alibaba, όμως η Google φαίνεται ότι θα είναι η πρώτη που θα υλοποιήσει την εν λόγω υπηρεσία.

 

Τα drones που διαθέτει η Google μπορούν να μεταφέρουν πακέτα βάρους μέχρι και 2,3 κιλά και έχουν τη δυνατότητα να πετάνε σταθερά σε ένα σημείο για όση ώρα κατεβάζουν το προϊόν στο έδαφος.

 

 

Σαφώς, η Google ενδέχεται να αντιμετωπίσει αρκετά νομικά εμπόδια κατά την προσπάθεια υλοποίησης του προγράμματος και πιθανότατα θα κληθεί να αποδείξει, τουλάχιστον στην Αμερική αρχικά, εάν μια τέτοια υπηρεσία μπορεί να πραγματοποιηθεί με επιτυχία. Όπως και να έχει, πρόκειται για μια σημαντική ανακοίνωση.

 

Link.png Site: TheNextWeb