Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και έτσι πριν από λίγο, η DJI ανακοίνωσε το Mavic Pro, το νέο της drone το οποίο εντυπωσιάζει για τις δυνατότητές του αλλά κυρίως για το μέγεθος του αφού είναι το πιο μικρό και φορητό που έχει κατασκευάσει ποτέ η δημοφιλής εταιρεία.

Όπως αναφέρει η εταιρεία αλλά μπορούμε να καταλάβουμε και από τα πρώτα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, το Mavic Pro έχει το μισό μέγεθος του Phantom 4, κάτι που οφείλεται στο μικρό σχήμα αλλά κυρίως στα πτερύγια τα οποία μπορούν να διπλώσουν προς το εσωτερικό, κάνοντας τη μεταφορά του drone παιχνιδάκι. Αυτό είναι άλλωστε και το δυνατό χαρτί του νέου drone της DJI που απευθύνεται σε όσους βρίσκουν τη σειρά Phantom δύσχρηστη αλλά και ακριβή, με την εταιρεία να αναφέρει ότι μπορεί να τοποθετηθεί μέσα σε οποιαδήποτε τσάντα, ενώ ακόμα και η χρήση χειριστηρίου είναι προαιρετική αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το smartphone ή το tablet σας με την αντίστοιχη εφαρμογή της εταιρείας που παρέχει εικονικά πλήκτρα ελέγχου. Το κανονικό χειριστήριο είναι μικρό σε μέγεθος, με εύκολες λειτουργίες και ελάχιστα πλήκτρα ελέγχου, με την κινεζική εταιρεία να έχει λάβει υπόψη της κατά το σχεδιασμό και τα χειριστήρια ελέγχου παιχνιδοκονσολών.

 

 

Με ένα σύστημα που αποτελείται συνολικά από 5 κάμερες, το Mavic Pro δεν υστερεί καθόλου σε σχέση με τη σειρά Phantom, έχοντας δυνατότητα λήψης βίντεο σε ανάλυση 4K και στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο σε συνδυασμό με σύστημα σταθεροποίησης τριών αξόνων. Οι εγγραφές βίντεο μπορούν να γίνουν και στην Full HD ανάλυση, στα 96 καρέ/δευτερόλεπτο ενώ σε ότι αφορά τις φωτογραφίες, οι λήψεις τους γίνονται στα 12MP.

 

Η αυτονομία του Mavic Pro φτάνει τα 27 λεπτά, ενώ σύμφωνα με τη DJI, η απόσταση για τη μετάδοση βίντεο είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτή του Phantom 4 αφού πλησιάζει τα 7 χιλιόμετρα έναντι 5χλμ του Phantom 4. Περιλαμβάνονται όλες οι γνωστές λειτουργίες όπως fly to home, follow me κ.α. Μάλιστα είναι σε θέση να αναγνωρίσει και συγκεκριμένες κινήσεις που κάνετε με τα χέρια σας προκειμένου να πραγματοποιήσει συγκεκριμένες κινήσεις όπως λήψη εντυπωσιακών selfies. Παράλληλα με τους αισθητήρες που ενσωματώνει, μπορεί να αποφύγει εμπόδια που βρίσκονται μπροστά του αλλά και ακριβώς από κάτω του, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο σύγκρουσης.

 

Οι εκπλήξεις δε σταματούν εδώ αφού η DJI φροντίζει να κυκλοφορήσει και ένα ειδικό κράνος FPV προκειμένου ο χρήστης του drone να μπορεί να βλέπει σε πρώτο πρόσωπο ότι βλέπει και η κάμερα του Mavic Pro, αυξάνοντας κατακόρυφα την εμπειρία πτήσης.

 

content_fpv.jpg

 

Η τιμή του έχει οριστεί στα $749 για όσους επιλέξουν να προμηθευτούν το Mavic Pro χωρίς το χειριστήριο, και στα $999 με το χειριστήριο. Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικές ημέρες η GoPro κυκλοφόρησε το δικό της drone με την ονομασία Karma, το οποίο έχει ως κύριο πλεονέκτημά του το μικρό του μέγεθος.