Όλοι καταγράφουν video σήμερα, είτε χρησιμοποιώντας παραδοσιακή βιντεοκάμερα, κάποια σύγχρονη dSLR ή action cam είτε βεβαίως χρησιμοποιώντας smartphone, που είναι και ο πιο διαδεδομένος τρόπος. Βεβαίως σε κάθε video, καταγράφονται και ένα σωρό άχρηστες πληροφορίες.

Μια νέα εφαρμογή από το Carnegie Mellon University, δίνει τη δυνατότητα περικοπής των άχρηστων κομματιών, προβάλλοντας μόνο τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια ενός βίντεο. Το LiveLight ανιχνεύει τμήματα του video που επαναλαμβάνονται ή που δεν δείχνουν κίνηση και στη συνέχεια τα αφαιρεί (προσφέρεται δυνατότητα επισκόπησης των καλύτερων τμημάτων του video).Ουσιαστικά, βγάζει από την... ταινία σας, τις πιο βαρετές σκηνές.

 

Η εφαρμογή δεν προσφέρεται για επαγγελματική επεξεργασία αλλά σκοπός της είναι να βοηθήσει το χρήστη να βρει τα πιο χρήσιμα αποσπάσματα του βίντεο (είναι σαν να δημιουργεί ένα trailer, με τις καλύτερες στιγμές από το υλικό που έχετε βιντεοσκοπήσει).

 

Όπως ανέφεραν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο, με το LiveLight μπορούν οι χρήστες να επεξεργαστούν βίντεο για παράδειγμα από τη GoPro τους, το κινητό ή τα Google Glass και να "ανεβάσουν" μικρά αποσπάσματα σε κοινωνικά δίκτυα. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται το "ανέβασμα" μεγάλων αρχείων στο διαδίκτυο, που ενδεχομένως να σημαίνει επιπλέον χρεώσεις καθώς και η χρονοβόρα χειροκίνητη επεξεργασία βίντεο (η επεξεργασία διαρκεί περίπου μία με δύο ώρες για κάθε μία ώρα μη επεξεργασμένου υλικού.

 

 

Link.png Site: Gizmodo