Ένας από τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς ήρωες όλων των εποχών, ο Indiana Jones, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη στις 19 Ιουλίου του 2019, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Disney σε σκηνοθεσία Steven Spielberg, και με τον Harrison Ford να ενσαρκώνει για ακόμη μια φορά το διάσημο αρχαιολόγο.

Μια νέα ταινία Indiana Jones ήταν σχεδόν σίγουρo ότι θα ερχόταν στους κινηματογράφους, με τη Disney να είχε αφήσει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο μετά την εξαγορά της Lucasfilms, τον Οκτώβριο του 2012. Η πρόσφατη τεράστια επιτυχία του έβδομου Star Wars, ίσως επέσπευσε όλες τις διαδικασίες, δεδομένου ότι και ο Harrison Ford, τη χρονιά που θα προβληθεί η ταινία θα έχει μόλις κλείσει τα 77 του χρόνια. Αισθητή πάντως είναι η απουσία του George Lucas από τη νέα ταινία, με τον Lucas να έχει αναλάβει την παραγωγή αλλά και να έχει συμμετοχή στο σενάριο των προηγουμένων ταινιών.

 

Ο Steven Spielberg θα βρίσκεται για μια ακόμη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη, όπως συνέβη και τις προηγούμενες τέσσερις φορές. Το 1981 προβλήθηκε η πρώτη ταινία με τίτλο "Ο Ιντιάνα Τζόοουνς και οι κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού", με την ταινία "O Ιντιάνα Τζόοουνς και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού" να ακολουθεί το 1984. Κατά πολλούς η καλύτερη ταινία της τετραλογίας ήταν "Ο Ιντιάνα Τζόοουνς και η Τελευταία Σταυροφορία" που προβλήθηκε το 1989 και στην οποία ο διάσημος αρχαιολόγος συναντά τον πατέρα του, τον οποίο υποδύεται ο Son Connery, μαζί με τον οποίο ψάχνουν το Άγιο Δισκοπότηρο.

 

 

H τέταρτη ταινία, "Ο Ιντιάνα Τζόουνς και Το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου" προβλήθηκε το 2008, και στην οποία ο Τζόουνς μπλέκεται σε νέες περιπέτειες, αυτή τη φορά με το γιό του. Η ταινία δε συνάντησε ιδιαίτερη επιτυχία, κάτι που κατά γενική ομολογία οφείλεται στο «περίεργο» σενάριο που δε συμβάδιζε με τις προηγούμενες ταινίες.