Ένας ιός που πιστεύαμε ότι ζούσε μόνο στην άλγη σε ποτάμια και λίμνες βρέθηκε στους λάρυγγες ανθρώπων που ήταν υγιείς. Οι μολυσμένοι από τον ιό άνθρωποι εξετάστηκαν και βρέθηκε ότι οι εγκεφαλικές λειτουργίες τους ήταν πιο αργές από αυτούς που δεν είχαν τον ιό.

Η μελέτη που αφορά στην ανακάλυψη του ιού πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής Johns Hopkins και του Πανεπιστημίου της Nebraska (UNL) και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) τον περασμένο Οκτώβριο.

 

Οι επιστήμονες πραγματοποιούσαν μία άλλη μελέτη όταν τυχαία εντόπισαν το DNA του χλωροιού Acanthocystis turfacea chlorella virus 1 (ATCV-1) στους λάρυγγες των ανθρώπων. Σύμφωνα με τη μελέτη, τέτοιοι χλωροιοί όπως ο ATCV-1 δεν είχαν δείξει στο παρελθόν ότι μπορούσαν να μολύνουν τους ανθρώπους ή ότι θα μπορούσαν να αποτελούν τμήμα του συνόλου των ιών που προσβάλουν τον άνθρωπο.

 

Μετά από μία σειρά από δοκιμές, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι από τους 92 υγιείς ανθρώπους, οι 40 είχαν μολυνθεί από τον ιό. Όσοι είχαν μολυνθεί ανακαλύφθηκε ότι είχαν 10% χαμηλότερη απόδοση στις δοκιμές που είχαν να κάνουν με οπτική επεξεργασία.

 

gallery_286955_1458_32036.jpg

 

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που είχαν τον ιό σκόραραν 9 βαθμούς λιγότερους σε μία δοκιμή που αφορούσε στο πόσο γρήγορα μπορούσαν να σχηματίσουν μία γραμμή ανάμεσα σε αριθμημένους κύκλους σε μία κόλλα χαρτί και 7 βαθμούς λιγότερους σε δοκιμές που αφορούσαν στην αξιολόγηση της προσοχής.

 

“Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι οι “αθώοι” μικροοργανισμοί που μεταφέρουμε μπορούν να επηρεάσουν την συμπεριφορά και τις γνωστικές λειτουργίες” είπε ο επικεφαλής ερευνητής Robert Yolken, Διευθυντής του Stanley Neurovirology Laboratory στο Johns Hopkins.

 

gallery_286955_1458_38395.jpg

 

"Πολλές φυσιολογικές διαφορές ανάμεσα στο άτομο Α και στο άτομο Β βρίσκονται κωδικοποιημένες στο σύνολο των γονιδίων που το καθένα κληρονομεί από τους γονείς, αλλά μερικές από αυτές τις διαφορές τροφοδοτούνται και από τους διάφορους μικροοργανισμούς που τρέφουμε και από τον τρόπο που αλληλεπιδρούν με τα γονίδια μας" συμπλήρωσε.

 

Ζώα τα οποία είχαν μολυνθεί από τον ίδιο ιό, έδειξαν παρόμοιες δυσκολίες είπαν οι επιστήμονες. Για παράδειγμα, ήταν πιο δύσκολο για τα ποντίκια που είχαν εκτεθεί στον ιό να πλοηγηθούν μέσα σε ένα λαβύνθο ενώ ξόδεψαν 30% λιγότερο χρόνο – έδειξαν λιγότερη προσοχή – καθώς περιεργάζονταν ένα νέο αντικείμενο σε σχέση με τα υγιή ποντίκια.

 

gallery_286955_1458_137508.jpg

 

Οι χλωροιοί που επηρεάζουν συγκεκριμένους τύπους μικροάλγης είναι συνηθισμένοι είπε ο συγγραφές της μελέτης James Van Ettetn του UNL, “αλλά δεν γνωρίζω και πολλά παραδείγματα ιών που μεταπηδούν από το ένα βασίλειο στο άλλο. Αν τελικώς αποδειχτεί αληθινό κάτι τέτοιο, τότε έχουμε να κάνουμε με κάτι σπάνιο και μία πραγματική έκπληξη”.

 

Link.png Site: RT