Έχουμε αναφερθεί στην επίδραση των 3D εκτυπωμένων κατασκευών στους ανθρώπους ή ακόμα και σε ρομπότ. Αυτή τη φορά όμως βλέπουμε τα αποτελεσματά της σε ένα πανέμορφο τετράποδο, τον Derby.

Ο Derby γεννήθηκε με παραμορφωμένα και τα δυο του μπροστινά άκρα, κάνοντας αδύνατη την κίνηση του όπως και το τρέξιμο. Οι ιδιοκτήτες του προσπάθησαν να το βοηθήσουν προσαρμόζοντας τα μπροστινά του πόδια σε ένα δίτροχο καροτσάκι, το οποίο όμως περιόριζε σημαντικά την ευκινησία του. Με τη βοήθεια της 3D Systems και μετά από πολλές αλλαγές, ο Derby κατάφερε όχι μόνο να περπατάει, αλλά και να τρέχει χάρη στα προσθετικά 3D εκτυπωμένα τμήματα που προσαρμόστηκαν στα δύο μπροστινά άκρα του.

 

Ο Kevin Atkins, Freeform Product Manager της 3D Systems, εξήγησε πως αυτό που βοήθησε δραστικά στη περίπτωση του Derby όσων αφορά τη τεχνολογία 3D εκτυπώσεων ήταν το γεγονός πως τα αρχεία απλά αποθηκεύονταν στον υπολογιστή, δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης επεξεργασίας και εκτύπωσης, χωρίς να χρειάζεται η επαναδημιουργία και η σμίλευση του κάθε κομματιού πολλές φορές.

 

Τέλος, η ομάδα έκρινε καλύτερη τη προσθήκη τέτοιων καμπυλωτών προσθετικών, αντί για τις προσθετικές λεπίδες στα πόδια για παράδειγμα του Oscar Pistorius, καθώς δεν ήταν σίγουροι ότι θα μπορούσαν να είναι αποδοτικά σε μαλακότερο έδαφος. Το εγχείρημα αποτελεί μέρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Peace and Paws.

 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uRmoowIN8aY

 

Link.png Site: Engadget