Όλοι οι αστυνομικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες -ή σχεδόν όλοι- έχουν ένα όπλο, ως μέρος του βασικού εξοπλισμού τους. Δεν θα ήταν ωραίο να γνωρίζαμε πότε τραβούν το όπλο από τη θήκη του, και για ποιο λόγο;

Μία νέα εταιρεία με την ονομασία Yardarm πιστεύει ότι θα το θέλαμε, και για αυτό δοκιμάζει ένα νέο αξεσουάρ για όπλα, το οποίο μπορεί να ειδοποιεί (π.χ τα κεντρικά της αστυνομίας) όταν οι αστυνομικοί τραβούν και πυροβολούν με το όπλο τους.

 

Πρόκειται για ένα αισθητήρα Bluetooth, ο οποίος συνδέεται με το όπλο του αστυνομικού και αλληλεπιδρά με το κινητό του τηλέφωνο. Πέρα από τη δυνατότητα να ανιχνεύει τη δραστηριότητα του όπλου (αν και παράδειγμα έχει χρησιμοποιηθεί) και την τοποθεσία, μπορεί να ανιχνεύσει τη κατεύθυνση προς την οποία πυροβόλησε το όπλο, και επίσης αν απλώς βγήκε από τη θήκη του.

 

Το αστυνομικό τμήμα στη Santa Cruz, είναι μία από τις αστυνομικές υπηρεσίες που δοκιμάζουν τη συσκευή εκφράζοντας αισιοδοξία για την εφαρμογή της Yardarm. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ανιχνεύει πότε αστυνομικοί βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας, και δεν έχουν τη δυνατότητα να καλέσουν ενισχύσεις.

 

gallery_286955_1404_18120.jpg

 

gallery_286955_1404_62419.jpg

 

Επιπλέον η τεχνολογία τηλεματικής όπλων της Yardarm Technologies προσθέτει ένα ακόμη επίπεδο δεδομένων σε περιπτώσεις που έρευνες αφορούν εκπυρσοκροτήσεις όπλων, και επομένως θα αποτελέσει ένα ικανό εργαλείο που θα εξυπηρετήσει τόσο τους αξιωματικούς της αστυνομίας όσο και την δημόσια ασφάλεια.

 

 

 

Link.png Site: Engadget