Στους δρόμους της Καλιφόρνια κινούνται κατόπιν ειδικής νέας άδειας αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τον Bernard Soriano του τμήματος Μηχανοκίνητων Οχημάτων στη Καλιφόρνια, συνολικά η πολιτεία εξέδωσε 29 άδειες σε 3 διαφορετικές εταιρείες.

Η Google έλαβε άδεια για να δοκιμάσει 25 προσαρμοσμένα Toyota Motor Corp. Lexus SUVs, 2 άδειες δόθηκαν στη Daimler AG Mercedes Benz και άλλες 2 στη Volkswagen AG Audi. Η πρώτη εταιρία που κατέθεσε αίτηση για την ειδική άδεια ήταν η Audi, στη συνέχεια η Daimler και τέλος η Google, με άλλους κατασκευαστές να ακολουθούν, ενώ όλες οι άδειες εκδόθηκαν τη περασμένη Πέμπτη, τη πρώτη μέρα που ξεκίνησε το μέτρο.

 

Για αρκετά χρόνια υπήρχαν στους δρόμους της Καλιφόρνια αυτόνομες δοκιμές αυτοκινήτων χωρίς όμως την ανάλογη άδεια, η οποία πλέον έχει κριθεί απαραίτητη. Μεταξύ των απαιτήσεων για την έκδοση άδειας είναι να μπορεί ο οδηγός να πάρει τον έλεγχο του αυτο-οδηγούμενου αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή.

 

Όπως δήλωσαν υπεύθυνοι της Daimler Mercedes Benz, οι μέθοδοι "διδασκαλίας" των αυτο-οδηγούμενων αυτοκινήτων για ασφαλή οδήγηση στους δόμους των Η.Π.Α θα είναι λίγο διαφορετικοί σε σχέση με τις μεθόδους που αναπτύχθηκαν στη Γερμανία.

 

Για τα πρακτικά, αξίζει να αναφέρουμε πως η πρώτη κατασκευάστρια εταιρεία που εξέδωσε άδεια για αυτο-οδηγούμενο αυτοκίνητο ήταν η Audi στη Νεβάδα το 2012.

 

Link.png Site: NDTV Gadgets