Λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση του Fuel Lab στο Σαν Φρανσίσκο, που έγινε με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας της με άλλες ψηφιακές υπηρεσίες για αθλητές, έρχονται ορισμένες αναφορές που μιλούν για απόλυση ενός μεγάλου μέρους της ομάδας που βρισκόταν πίσω από το δημοφιλές "βραχιόλι" FuelBand.

Σύμφωνα μάλιστα με το CNET, το οποίο επικαλείται πηγή που βρίσκεται πολύ κοντά στο περιβάλλον της εταιρείας, από τα 70 άτομα της εν λόγω ομάδας, τα 55 είδαν την πόρτα της εξόδου ενώ και τα σχέδια για κάποιο μελλοντικό FuelBand μπήκαν πλέον στο συρτάρι.

 

Οι εξελίξεις αυτές είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και έρχονται σε μια περίοδο όπου η αγορά των "φορετών" gadgets δείχνει να παίρνει φωτιά καθώς πολλά είναι τα νέα προϊόντα που έχουν ανακοινωθεί από εταιρείες όπως οι Samsung, LG, Motorola και Pebble.

 

Την ίδια στιγμή στέλεχος της Nike επιβεβαίωσε πως πράγματι υπήρξε ένας μικρός αριθμός απολύσεων από την εταιρεία λόγω "αυξημένης προτεραιότητας στα Digital Sports" χωρίς όμως να δώσει περισσότερα στοιχεία ή λεπτομέρειες.

 

Τέλος, κάποιες αναφορές εμπλέκουν στο εν λόγω σκηνικό και την Apple καθώς ο CEO της εταιρείας, Tim Cook είναι μέλος και του διοικητικού συμβουλίου της Nike αφού είναι δεδομένη η επιθυμία της Apple να εισ΄έλθει και εκείνη στην αγορά των wearables κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον.

 

Link.png Site: CNET

Link.png Site: Engadget