Το 2013, η Defence Distributed δημιούργησε το πρώτο 3D-printed πιστόλι, το 0.38-caliber Liberator. Την επόμενη χρονιά, αποκάλυψε τον υποδοχέα AR-15 που ήταν ικανός να ρίξει εκατοντάδες σφαίρες 5,56mm χωρίς αστοχία. Αυτή την χρονιά, σχεδιαστές της FOSSCAD ανέβασαν τον πήχη ακόμα περισσότερο.

Κατάφεραν με επιτυχία να δημιουργήσουν και να δοκιμάσουν ένα υποδοχέα για το τουφέκι Colt CM109, που είναι μεγαλύτερος και βαρύτερος από τον AR-15, αφού είναι κατασκευασμένος να ρίχνει σφαίρες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών (7,62 x 51mm NATO).

Οι συγκεκριμένες σφαίρες μπορούν να καλύψουν μεγαλύτερη απόσταση και να χτυπήσουν με πολύ μεγαλύτερη ισχύ από ότι οι σφαίρες των 5,56 χιλιοστών με αποτέλεσμα να είναι σε μεγαλύτερο βαθμό θανατηφόρες.

 

 

Το σημείο που οφείλουμε να σταθούμε, είναι στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τον χαμηλότερο υποδοχέα (το τμήμα που συγκρατεί τα κινούμενα τμήματα του όπλου) που είναι αρκετά πιο βαριά και σκληρά ώστε να αντέχουν στις μηχανικές πιέσεις που ασκούνται και στο σκληρότερο ελατήριο που χρησιμοποιείται για την εκμετάλλευση του μεγαλύτερου διαμετρήματος σφαιρών.

 

 

Οι πρώτες προσπάθειες τόσο στην κατασκευή του Liberator όσο και στην κατασκευή του υποδοχέα AR-15 χαρακτηρίστηκαν από αστοχίες μόλις μετά από λίγες βολές. Χρειάστηκαν πολλές δοκιμές για να καταστεί δυνατή η συνεχής χρήση και οι επαναληπτικές βολές. Για την κατασκευή, χρησιμοποιήθηκε ένας απλός, εμπορικός 3D printer των $500, ο DaVinci.

 

Gimnsrk.gif

 

Link.png Site: Engadget