Πέρα από το αλκοόλ, η χρήση ναρκωτικών ουσιών αποτελεί σημαντικό παράγοντα πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων.

Προκειμένου λοιπόν να υπογραμμίσει τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, η Ford δημιούργησε το «Drud Driving Suit», μια στολή που προσομοιώνει την εμπειρία οδήγησης έπειτα από χρήση ναρκωτικών ουσιών.

 

Με τη συγκεκριμένη στολή παρουσιάζεται η επιρροή των ναρκωτικών στην προσοχή, τον συντονισμό και τον χρόνο αντίδρασης του οδηγού. Μάλιστα, η Ford είχε κατασκευάσει ανάλογη στολή το 2014, η οποία προσομοίωνε την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

 

Σύμφωνα με το «National Highway Traffic Safety Administration», το 18% των θανάτων που προκαλούνται από τροχαία δυστυχήματα, οφείλονται σε χρήση ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον, έρευνα που διεξήχθη το 2013 στην Αμερική, έδειξε ότι σχεδόν 10 εκατομμύρια αμερικανών παραδέχονται ότι έχουν οδηγήσει υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

 

Η στολή της Ford λοιπόν διαθέτει βάρη που τοποθετούνται στα άκρα για να περιοριστεί η κινητικότητα και η αμεσότητα αντίδρασης, ειδικά γυαλιά που περιορίζουν την περιφερειακή όραση και αναβοσβήνουν για να αποσπούν την προσοχή, ακουστικά που παίζουν διάφορους ήχους δημιουργώντας ηχητικούς περισπασμούς, καθώς και γάντια που δονούνται και δυσκολεύουν τον συντονισμό και των έλεγχο των κινήσεων.

 

Η εν λόγω στολή θα αποτελεί μέρος του προγράμματος «Driving Skills for Life» της Ford, το οποίο ενημερώνει τους νέους οδηγούς αναφορικά με την ασφάλεια στον δρόμο και τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια ουσιών. Θα επιτρέπεται σε νέους οδηγούς να φορέσουν τη στολή αυτή και να οδηγήσουν σε ελεγχόμενο περιβάλλον.

 

 

Link.png Site: DigitalTrends