Η Honda χρειάστηκε στις 19 Ιουνίου να κλείσει προσωρινά το εργοστάσιό της Sayama στο Τόκιο, καθώς σύμφωνα με το Reuters την προηγούμενη ημέρα ανακάλυψε μόλυνση από το WannaCry.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το πρακτορείο, το ransomware είχε προσβάλει τα δίκτυα της σε όλο τον κόσμο, όπως στη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Κίνα και βέβαια την Ιαπωνία.

 

Η Honda δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που αντιμετώπισε ανάλογο πρόβλημα. Το ίδιο συνέβη τον περασμένο μήνα και στις Renault SA και Nissan Motor, με συνέπεια να διακόψουν προσωρινά τη λειτουργία εργοστασίων τους στην Ιαπωνία, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Ρουμανία.

 

Πάντως, με δεδομένο ότι πριν από 37 ημέρες κυκλοφόρησε ένας “διακόπτης κλεισίματος” που μπλοκάρει τις επιθέσεις του ransomware, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δεν εξήγησε με ποιον τρόπο το WannaCry κατάφερε να μολύνει τώρα τα δίκτυά της. Σε κάθε περίπτωση, το εργοστάσιο μπόρεσε σε ένα 24ωρο να τεθεί ξανά σε λειτουργία. Επίσης, από τη μόλυνση δεν επηρεάστηκαν άλλες μονάδες παραγωγής της εταιρείας.

 

Link.png Site: Techtimes