Πρόσφατα, η BMW αποκάλυψε ένα "όχημα" λίγο διαφορετικό από ότι μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα. Το νέο concept της εταιρείας με την ονομασία MINI Citysurfer δεν είναι αυτοκίνητο, ούτε όμως και ποδήλατο, αλλά ένα ηλεκτροκίνητο σκούτερ, το οποίο σύμφωνα με την BMW θα σας μεταφέρει από το σημείο Α στο σημείο Β γρήγορα και διασκεδαστικά.

Ο ηλεκτρικός του κινητήρας μπορεί να φτάσει ταχύτητες μέχρι και τα 25km/h ενώ το scooter θα τεθεί σε λειτουργία μόνο αν του δοθεί η κατάλληλη ταχύτητα από τον αναβάτη.

Ο κινητήρας του τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου η οποία μπορεί να φορτιστεί από μια οικιακή ηλεκτρική πρίζα ή από πρίζα 12V αυτοκινήτου με το κατάλληλο αντάπτορα.

 

Το βάρος του είναι 18 κιλά και μπορεί να "διπλωθεί" προκειμένου να χωρέσει για παράδειγμα στον αποθηκευτικό χώρο ενός BMW MINI 3 ή ακόμα και να το έχει μαζί του ο χρήστης σε λεωφορείο ή τρένο.

 

Η φορητότητα και ευελιξία του MINI Citysurfer Concept το καθιστά ιδανικό για πολλές χρήσεις και κυρίως για περιπτώσεις όπου χρειάζονται να καλυφθούν μικρές αποστάσεις, όπως για παράδειγμα από το χώρο που έχει σταθμεύσει ο χρήστης μέχρι τον τελικό προορισμό του (π.χ στην δουλειά). Η BMW το χαρακτηρίζει ως τον ιδανικό "σύντροφο" για το αυτοκίνητό σας.

 

gallery_286955_1468_6873.jpg

 

gallery_286955_1468_53460.jpg

 

gallery_286955_1468_57419.jpg

 

 

Link.png Site: Slashgear