Σειρά των κατοίκων της Βόρειας Ηπειρωτικής, Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδας, να περάσουν στη ψηφιακή εποχή, με το επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα της Digea να κάνει επίσημα την εμφάνιση του από τις 19 Δεκεμβρίου.

Ακολουθώντας αντίστοιχες ενέργειες που έγιναν στην Πελοπόννησο, την Αττική, την Κεντρική Μακεδονία, τη Βόρεια Εύβοια κ.α, η Digea περνάει στο πέμπτο από τα έξι συνολικά περιοχικά switch-off, με 800.000 περίπου κατοίκους να περνάνε στη ψηφιακή εποχή, καταργώντας παράλληλα την αναλογική εκπομπή.

 

Οι νομοί οι οποίοι πλέον θα είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα είναι αυτοί της Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας, ένα τμήμα των Νομών Φλώρινας καθώς και των νησιών του Ιονίου Πελάγους (Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Ιθάκης, Λευκάδας, Ζακύνθου, Παξών και Αντίπαξων).

 

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες το τελευταίο χρονικό διάστημα σε αρκετά από τα κέντρα εκπομπής οδηγούν την εταιρεία στην ενεργοποίηση 7 βασικών κέντρων που θα προσφέρουν πληθυσμιακή κάλυψη λίγο παραπάνω από το 85%, με τα υπόλοιπα κέντρα να ενεργοποιούνται σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους. Όπως αναφέρει η Digea, οι κάτοικοι που καλύπτονται από τα κέντρα εκπομπής Αίνος, Παντοκράτορας, Λιγγιάδες, Μεταξάς, Κλεισούρα και Κέλλη θα χρειαστεί να διαθέτουν αποκωδικοποιητές ή τηλεοράσεις MPEG-4 και να τους συντονίσουν στις νέες συχνότητες επίγειας ψηφιακής εκπομπής.

 

Παράλληλα οι τηλεθεατές που ήδη απολαμβάνουν τα προγράμματα της επιλογής τους με τέλεια εικόνα και ήχο από το κέντρο εκπομπής των Ακαρνανικών, θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τις συσκευές τους ή να πραγματοποιήσουν επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις αυτών.