Από αύριο Παρασκευή 1η Αυγούστου, η Digea, ο πάροχος δικτύου επίγεια ψηφιακής τηλεόρασης για τα ιδιωτικά κανάλια στη χώρα μας, ολοκληρώνει τη ψηφιακή μετάβαση στην Αττική.

Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια τηλεθεατές στην Αττική, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, την κεντρική και νότια Εύβοια αλλά και τις βορειοδυτικές ακτές των Κυκλάδων θα έχουν πρόσβαση στα ψηφιακά κανάλια της Digea. Τα 11 κέντρα εκπομπής στα οποία περιλαμβάνεται και η Πάρνηθα και μετέδιδαν μέχρι σήμερα αναλογικά, περνάνε πλέον στην ψηφιακή εποχή ενώ τα κέντρα του Υμηττού και της Αίγινας τα οποία εκπέμπουν ήδη ψηφιακά, θα μεταβούν στις τελικές συχνότητες εκπομπής.

 

Όσοι λαμβάνουν το ψηφιακό σήμα της Digea από τα κέντρα του Υμηττού και της Αίγινας θα πρέπει από αύριο να επανασυντονίσουν τους MPEG-4 δέκτες τους (ή τις συμβατές τηλεοράσεις τους) έτσι ώστε να αποθηκευθούν οι νέες τελικές συχνότητες που έχουν κατοχυρωθεί από την Ελλάδα.

 

Digea - Εύβοια/Κυκλάδες (1/8/2014)

Digea - Αττική (1/8/2014)

 

Τα οφέλη του ψηφιακού σήματος είναι η παρακολούθηση καναλιών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας με τέλεια εικόνα και ήχο, χωρίς χιόνια και είδωλα ενώ υπάρχει ηλεκτρονική ενημέρωση για το τηλεοπτικό πρόγραμμα του κάθε καναλιού σε διάστημα μίας εβδομάδας μέσω της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Προγράμματος (EPG).

 

 

Link.png Site: Digea