Στο στόχαστρο χάκερ βρέθηκαν Βρετανοί βουλευτές και υπάλληλοι πολιτικών κομμάτων στις αρχές της χρονιάς, χωρίς ωστόσο επιτυχία. Αν και ο αριθμός των βουλευτών δεν ξεπερνούσε τους 10, υπάρχουν υπόνοιες πως πίσω από την επίθεση ηλεκτρονικού ψαρέματος (phising), κρύβονται πολιτικά κίνητρα.

Η αποκάλυψη έγινε από Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας της χώρας, το οποίο προειδοποιεί τους υποψήφιους βουλευτές και το προσωπικό των κομμάτων να είναι προσεκτικό στα mail που δέχεται και χρονολογούνται από τις αρχές της χρονιάς “ζητώντας την αλλαγή κωδικών σε online λογαριασμούς ή λογαριασμούς social media”. Επίσης, εκτιμά πως οι επιθέσεις phising αναμένεται να συνεχιστούν εν όψει των επερχόμενων εκλογών στη Βρετανία.

 

Το Κέντρο δεν κατονόμασε τους βουλευτές, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η επίθεση έγινε την εποχή που διατηρούσαν τη βουλευτική τους ιδιότητα, δηλαδή πριν από τη διάλυση του Κοινοβουλίου και την προκήρυξη εκλογών. Στέλνοντας πλαστά mail, οι χάκερ προσπάθησαν να κλέψουν τους κωδικούς πρόσβασης στους προσωπικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικών ταχυδρομείου των υποψήφιων θυμάτων τους.

 

Link.png Site: Telegraph