Ένας τριαντάχρονος από την Τσεχία, ο οποίος ανέβαζε πειρατικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο, αναγκάστηκε να γυρίσει βίντεο κατά της πειρατίας, στα πλαίσια εξωδικαστικής συμφωνίας.

Πιό αναλυτικά, ο Jakub F ανέβαζε σε torrent sites πειρατικό περιεχόμενο . Δεν επιδίωκε οικονομικό όφελος. Όπως ο ίδιος δήλωσε, πίστευε ότι δεν έκανε κάτι κακό, ότι δεν προκαλούσε σοβαρό πρόβλημα στις μεγαλοεταιρίες. Θεωρούσε τον εαυτό του πολύ ασήμαντο ώστε να τον κυνηγήσουν.

 

Δυστυχώς όμως γι'αυτόν τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά.Οι Microsoft, HBO Europe, Sony music και Twentieth Century Fox κινήθηκαν νομικά εναντίον του, διεκδικώντας πέραν από την τιμωρία του, οικονομική αποζημίωση. Ο Jakub καταδικάστηκε από δικαστήριο της Τσεχίας σε τριετή φυλάκιση με αναστολή.

 

Για την οικονομική αποζημίωση, συμφωνήθηκε εξωδικαστικά να γυριστεί η περιπέτεια του σε βίντεο, στο οποίο θα πρωταγωνιστεί ο ίδιος. Θα πρέπει όμως να το δούνε τουλάχιστον 200,000 άτομα σε διάστημα δύο μηνών. Σε αντίθετη περίπτωση οι εταιρίες θα διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις τους.

 

Ο τίτλος του βίντεο λέγεται "Η ιστορία της πειρατείας μου" και έχει ήδη προβληθεί 400,000 φορές.

 

 

Link.png Site: BBC