Στο τελευταίο συγκριτικό με μνήμες τύπου flash που πραγματοποιήσαμε απουσίαζαν δυστυχώς οι προτάσεις της Corsair, οι οποίες ομολογουμένως είναι πολύ διαδεδομένες όσον αφορά τα USB flash drives.

Μετά από αρκετό καιρό αναμονής καταφέραμε και εξασφαλίσαμε ένα προϊόν της καινούριας σειράς Flash Voyager GTX, η οποία αποτελείται προς το παρόν από μόνο δύο μέλη με χωρητικότητες 128 και 256 GB.

 

Όπως καταλαβαίνετε από τις χωρητικότητες που προαναφέραμε, η εν λόγω σειρά δεν απευθύνεται στο μέσο χρήστη αλλά σε αυτόν που θέλει ένα μεγάλης χωρητικότητας και ιδιαίτερο γρήγορο USB stick και δεν έχει πρόβλημα να πληρώσει ένα υψηλό ποσό για να το αποκτήσει.

 

Το εντυπωσιακό με τα δύο προϊόντα της σειράς Flash Voyager GTX είναι ότι υποστηρίζουν τις λειτουργίες SMART και trim και στην ουσία, όπως αναφέρει και η ίδια η Corsair, είναι SSD δίσκοι μεταμφιεσμένοι σε USB sticks. Πράγματι, αν λάβουμε υπόψη ότι φέρουν κανονικό SSD ελεγκτή (controller) και γρήγορες μνήμες NAND, ο παραπάνω χαρακτηρισμός δεν απέχει πολύ από την αλήθεια. Το μόνο που μένει τώρα είναι να διαπιστώσουμε το πόσο γρήγορο είναι το Flash Voyager GTX με τα 128 GB χωρητικότητα που μας διέθεσε η Corsair για τις ανάγκες της σημερινής δοκιμής. Φυσικά θα το αντιπαραβάλουμε και απέναντι στα υπόλοιπα USB sticks που έχουμε δοκιμάσει μέχρι στιγμής, για να δούμε πόσο καλά στέκεται απέναντι στον ανταγωνισμό.

 

Link.png Site: Αναλυτική Παρουσίαση Corsair Flash Voyager GTX USB 3.0 128GB