Η Corsair έχει μια πολύ δυνατή παρουσία στο χώρο των τροφοδοτικών για υπολογιστές (και όχι μόνο) και αυτή την περίοδο η μόνη εταιρία που στέκεται απέναντι της είναι η EVGA, η οποία στηρίζεται όμως σε μία μόνο εταιρία κατασκευής (την Super Flower), τη στιγμή που η Corsair συνεργάζεται με μια πληθώρα από εταιρίες (CWT, Flextronics, Great Wall, Seasonic).

Η σειρά RMx αποτελεί μια πιο οικονομική εκδοχή της RMi με την ψηφιακή διεπαφή (digital interface) να απουσιάζει και τον FDB (Fluid Dynamic Bearing) ανεμιστήρα να έχει αντικατασταθεί από έναν με Rifle-Bearing. Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που δεν τους ενδιαφέρει ένα ακόμη, αρκετά πολύπλοκο, λογισμικό ελέγχου εγκατεστημένο στο σύστημα τους ενώ αντίθετα οι περισσότεροι θέλουν μια χαμηλότερη τιμή. Γι' αυτό το λόγο η σειρά RMx, από τη στιγμή που εμφανίστηκε στην αγορά έχει σημειώσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό πωλήσεων.

 

Tα μέλη της σειράς RMx , με χωρητικότητες από 550W ως 1kW, έχουν πιστοποίηση 80 PLUS Gold και όλα τα καλώδια τους είναι αποσπώμενα (fully modular). Επιπλέον εξοπλίζονται με όλες τις διαθέσιμες προστασίες και την ψύξη τους αναλαμβάνει ένας ανεμιστήρας με Rifle-bearing, ο οποίος σε χαμηλά και μεσαία φορτία απενεργοποιείται. Τέλος, προσφάτως η Corsair αύξησε την εγγύηση των AXi, HXi, RMi και RMx προϊόντων της από 7 χρόνια σε 10, οπότε και η EVGA δεν αποτελεί την μόνη εταιρία πλέον με 10ετή εγγύηση στις υψηλές σειρές τροφοδοτικών.

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/review/_/hardware/cooling/corsair-rm550x-review-r798[/url]]Corsair RM550x Review