Η Crucial έχει μεγάλη παράδοση στους SSDs και το πιο πρόσφατο σχετικό προϊόν από την εν λόγω εταιρία είναι η σειρά BX200, ο αντικαταστάτης της πετυχημένης BX100.

Η μεγάλη διαφορά της καινούριας σειράς είναι ο διαφορετικός τύπος NAND μνημών, οι οποίες είναι πλέον TLC (Triple-Layer Cell) αντί των MLC (Multi-Level Cell) που χρησιμοποιούσαν οι BX100. Αυτό σημαίνει ότι οι BX200 χρησιμοποιούν κατώτερες μνήμες από τα προηγούμενα μοντέλα, αλλά οι TLC επιτρέπουν μεγαλύτερες χωρητικότητες μιας και αποθηκεύουν περισσότερα bit σε κάθε κελί (cell), ρίχνοντας έτσι το κόστος παραγωγής.

 

Για να αντισταθμίσει το χαμηλότερο όγκο εγγραφών που υποστηρίζουν οι TLC μνήμες αλλά και για να βελτιώσει τις επιδόσεις, η Crucial εφοδίασε τους BX200 με μια SLC μνήμη cache η οποία πέραν της αυξημένης ταχύτητας υποστηρίζει και πολύ μεγάλο όγκο εγγραφών. Ο ΒΧ200 480GB της σημερινής δοκιμής εξοπλίζεται με 6GB SLC και το μεγάλο ερώτημα είναι τι συμβαίνει όταν γεμίζει αυτή η μνήμη.

 

Σε προηγούμενες δοκιμές αντίστοιχων TLC SSDs εξοπλισμένων με SLC cache παρατηρήσαμε μεγάλες πτώσεις στις επιδόσεις όταν η συγκεκριμένη μνήμη γέμιζε, κάτι το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί όμως με το κατάλληλο λογισμικό ελέγχου (firmware). Δεδομένης της εμπειρίας της Crucial στους SSDs δεν περιμένουμε αντίστοιχα προβλήματα στον BX200, αλλά αυτό θα το επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα της δοκιμής.

 

Πρέπει να έχετε πάντως κατά νου ότι όσο μεγαλύτερη η μνήμη τόσο καλύτερες οι επιδόσεις ενώ επίσης παρατείνεται και η διάρκεια ζωής του δίσκου. Οπότε και σας συμβουλεύουμε να προτιμήσετε μοντέλα TLC με τουλάχιστον 480 GB χωρητικότητα και να αποφύγετε τα μικρότερα, αν σκοπεύετε να πραγματοποιείτε μεγάλο όγκο εγραφών. Γι' αυτό άλλωστε και οι περισσότερες εταιρίες στέλνουν 480 GB δείγματα και όχι 240 GB.

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/review/_/hardware/storage/crucial-bx200-480-gb-review-r794[/url]']Crucial BX200 480 GB Review