Η αγορά των υπολογιστών έως πριν λίγο καιρό βρισκόταν σε πτώση, ωστόσο το τελευταίο τρίμηνο και με βάση σχετικές έρευνες παρουσιάζει στασιμότητα.

Φέτος πουλήθηκαν πάνω από 70 εκατομμύρια υπολογιστές σε παγκόσμιο επίπεδο, και η Dell βρίσκεται όπως πάντα στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης απολαμβάνοντας ιδιαίτερα υψηλά μερίδια αγοράς.

 

Η εταιρεία που σχετικά πρόσφατα αναδιοργανώθηκε με στόχο να γίνει περισσότερο ευέλικτη και ακόμα πιο δυναμική προσφέρει πληθώρα προϊόντων και απευθύνεται σε πολλές διαφορετικές αγορές, από εκείνη των κέντρων δεδομένων και των επιχειρησιακών διακομιστών, των εκτυπωτών και των workstations έως στην αγορά των καταναλωτικών προϊόντων και στον απλό χρήστη που θέλει να σερφάρει στο Internet με ένα οικονομικό 7ιντσο tablet. Η εταιρεία βεβαίως έχει εδώ και πολύ καιρό φτιάξει εξαιρετικό όνομα στην αγορά των φορητών υπολογιστών και δικαιολογημένα, αφού σε πολλές περιπτώσεις τα προϊόντα της χαρακτηρίζονται από καλό λόγο απόδοσης/ τιμή.

 

 

Το Dell Inspiron 17 5000 Series –και πιο συγκεκριμένα το μοντέλο 5748- που αποτελεί το αντικείμενο αυτής της δοκιμής ενδεχομένως να ανήκει σε αυτή τη κατηγορία συσκευών, ωστόσο αυτό θα το δούμε στο τέλος. Πρόκειται για ένα desktop replacement με οθόνη TrueLife LED Backlit HD+ που υποστηρίζει ανάλυση 1600 x 900 pixels.

 

Απευθύνεται σε χρήστες που θέλουν είτε να αντικαταστήσουν το desktop PC στο σπίτι τους ή στο γραφείο, το οποίο καταλαμβάνει αρκετό χώρο, είτε σε όσους θέλουν ένα νέο υπολογιστή, με άνετο περιβάλλον εργασίας –και επομένως με μεγάλη οθόνη- ο οποίος να μπορεί να αναλάβει σχετικά απαιτητικές εργασίες ενώ παράλληλα προσφέρει το ασύγκριτο πλεονέκτημα της φορητότητας.

 

Link.png Site: Αναλυτική Παρουσίαση Dell Inspiron 17 5748