Οι οθόνες καθώς και οι τηλεοράσεις με τη δυνατότητα ανάλυσης 4K ή 4000 pixels στον οριζόντιο άξονα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τελευταία.

Τουλάχιστον στις τηλεοράσεις το κόστος αγοράς έχει πέσει πάρα πολύ αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τις οθόνες (monitors) των υπολογιστών, όπου λόγο της περιορισμένης ποικιλίας οι τιμές βρίσκονται ακόμη στα ύψη.

 

Ο κωδικός 4Κ για τις τηλεοράσεις και οθόνες δεν αντιστοιχεί ακριβώς στην 4Κ ανάλυση που χρησιμοποιείται από το πρότυπο του ψηφιακού σινεμά (Digital Cinema), το οποίο όντως φθάνει τα 4096 x 2160. Στην περίπτωση των συσκευών που προορίζονται για τους καταναλωτές το 4Κ μεταφράζεται στο πλείστο των περιπτώσεων σε 3840 x 2160 pixels ανάλυση, η οποία ονομάζεται επίσης και Ultra High Definition (UHD). Η διαφορά δεν είναι και τόσο μεγάλη απλά θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε το συγκεκριμένο θέμα εξαρχής.

 

Στη σημερινή δοκιμή θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά την κορυφαία οθόνη της Dell με κωδικό μοντέλου UP3214Q. Η συγκεκριμένη ανήκει στη σειρά UltraSharp και διαθέτει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, τα οποία όμως εκτοξεύουν την τιμή της κοντά στα 1600 ευρώ στην ελληνική αγορά οπότε αν θέλετε να την αποκτήσετε ετοιμαστείτε να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

 

Link.png Site: Αναλυτική Παρουσίαση Dell UltraSharp UP3214Q