Είτε θα το λατρέψετε, είτε θα σας εκνευρίσει αρκετά. Όπως και να έχει, το Dying Light θα καταφέρει να σας κρατήσει στην οθόνη για πολλές-πολλές ώρες. Ένα open-world action/survival horror, first person παιχνίδι, με έντονη και απαραίτητη για την επιβίωση ικανότητα το παρκούρ.

Διαθέσιμο για PS4, XBOX ONE και PC. Έχοντας στην διάθεσή μας κυριολεκτικά τα πάντα, τρέχουμε, εξερευνούμε, πηδάμε από στέγη σε στέγη (άλλοτε με επιτυχία, άλλοτε όχι) και προσπαθούμε να μείνουμε ζωντανοί σκοτώνοντας ταυτόχρονα τους πάντες.

 

Παραθέτοντας από την αρχή, έκφραση που χρησιμοποιούσε σε κλείσιμο της ραδιοφωνικής του εκπομπής ο Αμερικανός βετεράνος δημοσιογράφος Edward R. Murrows σε συνδυασμό και με το εξώφυλλο του παιχνιδιού, η πολωνική εταιρία Techland χρησιμοποιώντας την Chrome Engine 6 και στα 30 FPS, μας προδιαθέτει για στιγμές έντασης και πρόκλησης παρέα, με τους «φίλους μας» τα ζόμπι. Στόχος μας: Να μείνουμε ζωντανοί. Χωρίς δυνατότητα επιλογής επιπέδου δυσκολίας, όλοι αντιμετωπίζουμε όποιες αποστολές επιλέξουμε να φέρουμε σε πέρας, με εντελώς διαφορετικό τρόπο, αφού μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε όχι μόνο τον τρόπο αλλά και το μέσο επίθεσης (sandbox gaming) που εμείς θέλουμε.

 

Με συνοδεία μερικών, επαναλαμβανόμενων νέο-ρετρό ηλεκτρονικών ακουσμάτων βγάζουμε κυριολεκτικά το άχτι μας πάνω σε ζόμπι και διάφορους εχθρούς που μας κάνουν κυριολεκτικά τη ζωή δύσκολη. Περισσότερες από 50 ώρες στην full version, με διάφορα DLC, μπορείτε να αφιερώσετε αβίαστα εξερευνώντας την αρχαία μυθική Τουρκική πόλη Harran και τα περίχωρα της. Μια πόλη που λόγω ενός ιού (κλισέ), τέθηκε από το Υπουργείο Αμύνης σε καραντίνα, ώστε να βρεθεί τρόπος καταπολέμησης του ιού που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη διάσωση των όποιων επιζώντων.

 

Link.png Site: Αναλυτική Παρουσίαση Dying Light (PS4)