Κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2015, στην οποία είχαμε την ευκαιρία να παραβρεθούμε, η Kingston μεταξύ άλλων παρουσίασε μια καινούρια σειρά SSD με το όνομα Savage.

Η τελευταία αποτελείται από τέσσερα μέλη με χωρητικότητες 120, 240, 480 και 960 GB. Στη σημερινή δοκιμή θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το μοντέλο με τα 240 GB, το οποίο και πιστεύουμε ότι ενδιαφέρει τους περισσότερους χρήστες μιας και συνδυάζει αρκετή χωρητικότητα σε μια λογική τιμή.

 

Η σειρά Savage χρησιμοποιεί τον τετραπύρηνο ελεγκτή Phison S10, ο οποίος αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση έναντι των διαδεδομένων SandForce ελεγκτών, σε συνδυασμό με 19 nm NAND modules τα οποία κατά πάσα πιθανότητα προέρχονται από την Toshiba.

 

Παρόλο που η Kingston έχει τη δυνατότητα κατασκευής RAM chips, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει προϊόντα της Toshiba για να επιτύχει μικρότερο κόστος παραγωγής. Σύμφωνα με την Kingston, η σειρά Savage προσφέρει πολύ υψηλές επιδόσεις και η χρήση του ελεγκτή της Phison προσφέρει καλύτερες επιδόσεις σε περιπτώσεις που τα δεδομένα δεν μπορούν να συμπιεστούν (incompressible data), ένα σημείο όπου πάσχουν οι λύσεις με τους SandForce SF2281 ελεγκτές, οι οποίοι χρησιμοποιούνται στην HyperX 3K σειρά της Kingston.

 

Link.png Site: Kingston HyperX Savage 240 GB Review