Όταν παρουσιάστηκε το Lumia 520, αποτέλεσε το βασικό όπλο και όχημα των Nokia και Microsoft για να συστήσουν το λειτουργικό σύστημα Windows Phone σε μεγαλύτερο κοινό.

Τελικά, και λόγω της εξαιρετικής τιμής του, κατάφερε να γίνει το πλέον επιτυχημένο smartphone της συνεργασίας των δύο εταιρειών στο χαμηλότερο τμήμα της αγοράς, παρόλο που είχε να ανταγωνιστεί κυριολεκτικά… όλο το Android.

 

Στο μεσαίο τμήμα της αγοράς, η Nokia κυκλοφόρησε τα Lumia 630 και Lumia 635, τα οποία σε γενικές γραμμές είχαν το ειδικό βάρος για να ανταπεξέλθουν στο πλέον δύσκολο –κυρίως λόγω της ποικιλίας των προτάσεων που υπήρχαν και υπάρχουν- κομμάτι της αγοράς, αλλά από την άλλη δεν διέθεταν ορισμένα χαρακτηριστικά, που την εποχή που παρουσιάστηκαν τα συγκεκριμένα μοντέλα είχαν αρχίσει να αποκτούν δημοτικότητα, όπως η εμπρόσθια κάμερα για φωτογραφίες τύπου selfies. Σαν να μην έφτανε αυτό, απουσίαζε και το LED flash από την κύρια κάμερα, κάτι που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για πολλούς χρήστες.

 


 

Επίσης είχαν χαμηλής σχετικά ανάλυσης οθόνες και κύριες κάμερες που δεν μπορούσαν να τραβήξουν video υψηλότερης ανάλυσης από 720p. Σε γενικές γραμμές, παρά την καλή τιμή τους, υστερούσαν σε κάποια σημεία σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Τα Windows Phone πριν από δύο χρόνια, δεν ήταν το λειτουργικό σύστημα που είναι σήμερα. Σήμερα, είναι διαφορετικά τα πράγματα, και με τις ανακοινώσεις της Microsoft για τα Windows 10 Mobile, το μέλλον δείχνει ευοίωνο.

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/review/_/smartphones/microsoft-lumia-640-review-r613[/url]']Microsoft Lumia 640 Review