Μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα ανεβαίνει σήμερα στον πάγκο δοκιμών ένα νέο κουτί, αρκετά μικρών διαστάσεων προερχόμενο από την γνωστή μας Raijintek.

Όπως με όλα της τα προϊόντα, έτσι και αυτή τη φορά η εταιρεία έχει δανειστεί στοιχεία από την αρχαία ελληνική μυθολογία και έχει δώσει στο νέο της μοντέλο την ονομασία Styx (ή Στύξ στα ελληνικά). Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στις ιστορικές μας πηγές μαθαίνουμε πως η Στύγα ήταν κατά μια εκδοχή κόρη του Ωκεανού και της Τηθύος ή κατά μια άλλη εκδοχή κόρη του Ερέβους και της Νυκτός. Παράλληλα αποτελούσε την προσωποποίηση του Στύγιου ποταμού ενώ σύμφωνα με τη μυθολογία έπαιξε ρόλο και την Τιτανομαχία όπου τάχθηκε στο πλευρό του Δία.

 


 


Ωστόσο, παρόλο που η ιστορικές αναδρομές είναι για κάποιους τουλάχιστον εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, οφείλουμε να επιστρέψουμε στο 2015 όπου το Styx της Raijintek αποτελεί μια μετεξέλιξη του Metis που είχαμε την ευκαιρία να δούμε σε παλαιότερη παρουσίαση. Διατηρώντας τον γενικά compact σχεδιασμό με ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις από το Metis αλλά αρκετά διαφορετικές αναλογίες, το εν λόγω κουτί σε επίπεδο προδιαγραφών τουλάχιστον είναι πολύ πιο ευρύχωρο.

 

Μάλιστα σύμφωνα με την εταιρεία, μπορεί πέρα από πολύ μεγάλες κάρτες γραφικών (με μήκος έως και 280mm), να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του ακόμη και μια διπλή υδρόψυξη ενώ υποστηρίζει τόσο miniITX μητρικές, όσο και microATX.

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/review/_/hardware/cooling/raijintek-styx-review-r703[/url]']Raijintek Styx Review