Η Shuttle είναι μια από τις λίγες εταιρείες στο χώρο της πληροφορικής με κύρια εξειδίκευση τα barebones και τους υπολογιστές μικρού μεγέθους. Σήμερα θα εξετάσουμε ένα πολύ ενδιαφέρον προϊόν της και συγκεκριμένα το XS35V4.

Το ενδιαφέρον με το συγκεκριμένο προϊόν εστιάζεται κυρίως στο fanless σχεδιασμό του, το πολύ μικρό του μέγεθος, την περιορισμένη κατανάλωση ενέργειας καθώς και στο γεγονός ότι έχει φτιαχτεί για να δουλεύει ασταμάτητα για απεριόριστο χρονικό διάστημα.

 

Τα παραπάνω κάνουν το XS35V4 ιδανικό για υπολογιστή αναπαραγωγής πολυμέσων (HTPC), εξυπηρετητή (server) ελαφρού φόρτου, καθώς και για υπολογιστή καθημερινής χρήσης εφόσον δεν υπάρχουν απαιτήσεις για gaming ή βαριές εφαρμογές. Το Shuttle XS35V4 έρχεται σε μια αρκετά χαμηλή τιμή ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο επεξεργαστή, οπότε δε θα χρειαστεί να επενδύσουμε στην αγορά κάποιού ξεχωριστού.

 

Στην καρδιά του barebone της δοκιμής βρίσκεται ένας τετραπύρηνος Celeron J1900 βασισμένος στην αρχιτεκτονική Silvermont Bay Trail-D της Intel ο οποίος εκτός των άλλων διαθέτει και δυνατότητες επεξεργασίας γραφικών. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι χρονισμένος στα 2,00 GHz (2,42 GHz 1-core turbo) ενώ έχει αρκετά περιορισμένο TDP το οποίο δεν ξεπερνά τα 10 W σε πλήρη φόρτο επεξεργασίας. Φυσικά δεν περιμένουμε από το συγκεκριμένο επεξεργαστή κορυφαίες δυνατότητες επεξεργασίας ή από το ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών να παίξουμε με αξιώσεις το Battlefield 4.

 

Από το σύστημα της δοκιμής όμως περιμένουμε να μπορεί να αντεπεξέλθει χωρίς πρόβλημα στις βασικές απαιτήσεις ενός σύγχρονου λειτουργικού, καθώς και να μας δώσει τη δυνατότητα να εκτελέσουμε με άνεση απλές εργασίες όπως η επεξεργασία κειμένου, η πλοήγηση στο διαδίκτυο ή η αναπαραγωγή μιας ταινίας high definition.

 

Link.png Site: Αναλυτική Παρουσίαση Shuttle XS35V4