Ένα εξάμηνο μετά την παρουσίαση του Xperia Z2, η Sony ανακοίνωσε τρεις νέες συσκευές που ανήκουν στη σειρά Xperia Z3, και όπως ήταν αναμενόμενο ανάμεσα σε αυτές βρισκόταν και ο αντικαταστάτης του.

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής παρουσίασε το Sony Xperia Z3 Compact, το Xperia Z3 Compact Tablet καθώς και το Xperia Z3, το οποίο αποτελεί και το κεντρικό θέμα της δοκιμής μας.

 

Δεν φέρνει κάτι το συνταρακτικά νέο που να δικαιολογεί την αναβάθμιση για τους κατόχους του Xperia Z2, της προηγούμενης ναυαρχίδας της εταιρείας (αμφιβάλλουμε εξάλλου ότι θα ήθελε κάτι τέτοιο η Sony, δεδομένου ότι συνεχίζει να πωλείται κανονικά), ωστόσο η αναβάθμιση θα λέγαμε ότι κατά μεγάλο ποσοστό δικαιολογείται για τους χρήστες του Xperia Z1 ή του Xperia Z (ακόμα περισσότερο).

 

To Xperia Z3 πάντως έχει βελτιωθεί σε ορισμένους τομείς (π.χ διαθέτει ισχυρότερο επεξεργαστή), ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία έχει κάνει προσπάθεια να διευθετήσει ορισμένα ζητήματα που είχαμε επισημάνει στην προηγούμενη ναυαρχίδα της, μεταξύ των οποίων είναι η φωτεινότητα της οθόνης ή η εργονομία (είναι κομψότερο και “κάθεται” καλύτερα στο χέρι).

 

Link.png Site: Αναλυτική Παρουσίαση Sony Xperia Z3