Η εταιρία Super Flower, μια από τις καλύτερες στην κατασκευή τροφοδοτικών, πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα Titanium μοντέλο με 1600 W ισχύ καθώς και ένα Platinum (230V EU) 2000 W! Το τελευταίο μπορεί να αποδώσει τη μέγιστη ισχύ του μόνο με 230 VAC οπότε και λογικά θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην Ευρωπαϊκή και Ασιατική αγορά.

Είχαμε την ευκαιρία να είμαστε από τους πρώτους που δοκιμάσαμε το κτήνος των 2000 W και επειδή δε μας αρκούσε η μέγιστη ισχύς των 2 kW, το ζορίσαμε ακόμη περισσότερο στα 2100 W όπου και λειτούργησε υποδειγματικά! Το συγκεκριμένο εξοπλίζεται με ένα τεράστιο πλήθος καλωδίων για να μπορεί να αποδώσει σωστά τη μέγιστη ισχύ του και είναι σε θέση να τροφοδοτήσει μέχρι και 6-7 υψηλής απόδοσης κάρτες γραφικών.

 

 

Βέβαια πιστεύουμε ότι η κύρια χρήση του απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται αποκλειστικά με το άθλημα του υπερχρονισμού (overclocking) όπου και τόσο μεγάλα επίπεδα ισχύς είναι απαραίτητα για την επίτευξη υψηλών χρονισμών. Βλέπετε όσο ανεβαίνουν τα ρολόγια στις κάρτες γραφικών και επεξεργαστών, η κατανάλωση ισχύς ξεφεύγει οπότε και οι σοβαροί overclockers χρησιμοποιούν τις περισσότερες φορές δύο PSUs, ένα για τις κάρτες γραφικών και ένα για το υπόλοιπο σύστημα. Τώρα με το συγκεκριμένο Leadex ίσως λύσουν αυτό το πρόβλημα και χρησιμοποιούν ένα μόνο PSU.

 

Link.png Site: Super Flower Leadex Platinum 2000 W Hands-On