Σήμερα, υπάρχουν ένα σωρό επώνυμα smartphones στην αγορά, και ανάμεσα τους, δεκάδες –αν όχι εκατοντάδες- smartphones με λειτουργικό σύστημα Android που μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη ή απαίτηση.

Μερικά από αυτά όμως είναι ακατανόητα ακριβά. Υπερβολικά ακριβά, ειδικά από την στιγμή που διαθέτουν “ημερομηνία λήξης”, και στην περίπτωση των κινητών με Android, την “συντομότερη” ημερομηνία λήξης με βάση την υποστήριξη (π.χ 18μηνη για την Google σε σχέση με την 36μηνη της Microsoft). Φυσικά και υπάρχουν τομείς που βάζουν ο καθένας το λιθαράκι του στην τρομακτική διαφορά τιμής, μεταξύ του ακριβότερου κινητού με Android και του οικονομικότερου, όπως είναι το είδος του SoC (system-on-chip), η ποιότητα των υλικών κατασκευής, η ποιότητα συναρμολόγησης, η επένδυση στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης, η υποστήριξη, το service κ.ά. Πρέπει να είναι δεκάδες οι τομείς.

 

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάτι παραδείγματα σαν το uleFone Be Pro που σε βάζουν σε σκέψεις. Αυτό το κινητό κοστίζει λιγότερο από €150 και έχει σχεδόν όλα όσα θα ήθελε ένας σύγχρονος χρήστης από ένα κινητό με Android.

 

 

Μπορεί να μην είναι η ποιοτικότερη κατασκευή που έχουμε συναντήσει, μπορεί να μην διαθέτει τόσο ισχυρό hardware που να το βάζει στην πρώτη σελίδα της κατάταξης στα δημοφιλέστερα benchmarks, αλλά προσφέρει γενικώς μία καλή εμπειρία χρήσης ενώ διαθέτει και αρκετά καλούδια που κάποτε από άλλους κατασκευαστές θεωρούνταν “καινοτομίες” στις ναυαρχίδες τους.

 

Link.png Site: Αναλυτική Παρουσίαση uleFone Be Pro