Ολοένα και περισσότερες εταιρείες αθλητικών υποδημάτων σπεύδουν να εξαγοράσουν εφαρμογές που σχετίζονται με αθλητικές δραστηριότητες. Τη συγκεκριμένη τάση φαίνεται να ακολουθεί και η Asics, η οποία εξαγόρασε το Runkeeper.

Όπως ανακοίνωσε στο Medium ο Jason Jacobs, CEO της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για το Runkeeper, η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο δεν είναι γνωστό το ποσό της εξαγοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με δεδομένα του Runkeeper, η πλειοψηφία των χρηστών της εφαρμογής χρησιμοποιούν παπούτσια της Asics κατά την άθλησή τους. Το γεγονός αυτό καθιστά ακόμη πιο λογική την εξαγορά του Runkeeper από την Asics.

 

Όπως αναφέρθηκε, αρκετές εταιρείες αθλητικής ένδυσης διαθέτουν εφαρμογές παρακολούθησης της αθλητικής δραστηριότητας. Συγκεκριμένα, η Nike διαθέτει το Nike+, η Adidas αγόρασε το περασμένο καλοκαίρι το Runtastic και η Under Armor εξαγόρασε το Endomondo και το MyFitnessPal, τα οποία τις κόστισαν συνολικά μισό δισεκατομμύριο δολάρια. Επιπλέον, η Under Armor συνεργάζεται με την HTC για την κυκλοφορία ορισμένων wearable συσκευών.

 

Την εν λόγω τάση λοιπόν ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες αθλητικής ένδυσης, καθώς υπάρχουν ακόμη ορισμένες αξιόλογες fitness εφαρμογές που δεν έχουν εξαγοραστεί, όπως το Strava.

 

Link.png Site: Engadget