Η εταιρεία Purch διαθέτει ένα αξιοσέβαστο "χαρτοφυλάκιο" από ιστοσελίδες και υπηρεσίες, που έχουν στόχο να διευκολύνουν περίπου 100 εκατομμύρια χρήστες τον μήνα να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες "τεχνολογικές αγορές" που θα κάνουν.

Στην εταιρεία Purch ανήκουν οι ιστοσελίδες, Top Ten Reviews, Tom’s Guide, Tom’s Hardware και Live Science ωστόσο μόλις σήμερα, προστέθηκε ακόμη μία, η ιστοσελίδα AnandTech. Στο δυναμικό της, η Purch έχει 350 εργαζόμενους ενώ διατηρεί γραφεία τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όσο και στην Ευρώπη.

 

Το AnandTech δημιουργήθηκε από τον Anand Lal Shimpi πρίν από περίπου 18 χρόνια, και με τον καιρό εξελίχθηκε σε μία ιδιαίτερα επιτυχημένη ιστοσελίδα αξιολόγησης προϊόντων από την βιομηχανία των υπολογιστών χαρίζοντας στους πιστούς φίλους της μερικές από τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις σε βάθος για επεξεργαστές γενικής χρήσης, επεξεργαστές γραφικών, solid state drives ή κινητών τηλεφώνων κ.ά.

 

Η έρευνα αποτελούσε αναπόσπαστο τμήμα της κουλτούρας του Anand Shimpi και του AnandTech και ήταν η συγκεκριμένη ιστοσελίδα που ξεσκέπασε το σκάνδαλο με τα smartphones (κυρίως της Samsung) που έκλεβαν στα benchmarks. Μόλις πρόσφατα, ο Anand Shimpi ξεκίνησε να εργάζεται για την Apple αφήνοντας την ιστοσελίδα στα χέρια του Ryan Smith. "Το AnandTech αντιπροσωπεύει κατά μεγάλο μέρος τη δουλειά της ζωής μου τα τελευταία 18 χρόνια" είπε ο Shimpi. "Είμαι χαρούμενος που το βλέπω να καταλήγει με ένα συνεργάτη που δεσμεύεται να φροντίσει το brand και τους αναγνώστες του. Δεν θα ήθελα να έχει γίνει διαφορετικά". Λεπτομέρειες που να αφορουν στο οικονομικό σκέλος της εξαγοράς δεν έγιναν γνωστές. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.