Έχοντας ολοκληρώσει τη δοκιμαστική περίοδο, το WhatsApp, η δημοφιλής εφαρμογή αποστολής άμεσων μηνυμάτων και πραγματοποίησης κλήσεων, ενσωματώνει από σήμερα τη λειτουργία "Επαλήθευσης Δύο Βημάτων", προσθέτοντας ένα ακόμη επίπεδο ασφαλείας σε κάθε λογαριασμό χρήστη.

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη στην τελευταία έκδοση της εφαρμογή που κυκλοφορεί για τις πλατφόρμες του Android, iOS και Windows.

 

Η ενεργοποίηση γίνεται μέσα από το μενού Settings > Account > Two-step verification και αρχικά ζητά από τον χρήστη να δηλώσει έναν εξαψήφιο κωδικό, τον οποίο θα πρέπει να θυμάται αν για οποιοδήποτε λόγο εγκαταστήσει ξανά το WhatsApp στην ίδια ή άλλη συσκευή, και ξεκινήσει από την αρχή τη διαδικασία σύνδεσης. Ένα δεύτερο βήμα είναι η δήλωση μιας e-mail διεύθυνσης η οποία θα χρησιμοποιηθεί κατά τη σύνδεση μόνο σε περίπτωση που ο χρήστης ξεχάfσει τον εξαψήφιο κωδικό.

 

Όπως αναφέρει το WhatsApp στην ανακοίνωση του, σε τυχαία χρονικά διαστήματα θα ζητά από τον χρήστη να εισάγει τον εξαψήφιο κωδικό που έχει δηλώσει προκειμένου «να τον βοηθήσει στο να τον θυμάται» ενώ η απενεργοποίηση του χαρακτηριστικού αυτού δε θα μπορεί να γίνει ξεχωριστά παρά μόνο αν απενεργοποιηθεί πλήρως η λειτουργία.

 

Link.png Site: WhatsApp